Bona acollida de La Santa Tapa, la ruta de tapes de Dijous Sant per 12 bars i restaurants de Vic

1.800 tapes en una nit

La Santa Tapa, la quarta edició de la ruta de tapes que es va celebrar el Dijous Sant a Vic, va tornar a ser tot un èxit de convocatòria. Entre els 12 bars i restaurants, ubicats majoritàriament al centre històric de Vic i un al barri del Remei que hi van participar (El Barmutet, El Moll de la Fusta, La Taverna del Call, el Barecu, Les putes receptes de la iaia, Norton ZN, Vicfood, Ay Papantla, Xin Vic, Hamburgueseria 80, La Reciclària i 80’s Spirit) van servir un total de 1.800 tapes, entre les 8 del vespre i les 12 de la nit.

Cada un d’aquests establiments va crear una tapa per a l’ocasió amb noms de referències bíbliques com El Jardí de Getsemaní, Caneló del pecat, El sacrifici del Pop, Judes, l’Amagatall de Maria Magdalena, Sant Pateste Ceviche, entre d’altres. El preu de la tapa era de 3,5  euros i els restaurants van decorar els seus locals i plats amb temàtiques religioses.

En el marc d’aquesta Santa Tapa es va fer un concurs d’Instagram amb el haghstag #santatapa2018 amb la millor fotografia. El guanyador d’un sopar per a dues persones al restaurant que ell esculli és Pau Gómez, de 19 anys i resident a Tavèrnoles.

Els restauradors consideren que ha estat la millor de les edicions de la Santa Tapa i afirmen que en alguns locals es van acabar les racions molt abans de lo previst, motiu pel que van haver de crear una nova tapa.

Vic Comerç es mostra molt satisfet d’aquesta acció i considera un encert haver-la integra dins els Tapajous, la ruta de cada tercer dijous de mes que aquest any ha volgut adoptar una temàtica gastronòmica durant cada nova convocatòria.