Les pernoctacions a Osona pugen un 22'3% l'any 2017

Osona és la comarca de la província de Barcelona on més ha augmentat el nombre de pernoctacions durant el passat any 2017.

 
La pujada ha suposat un increment del 22,3%, que s’ha traduït en 157.966 nits en hotels, hostals i càmpings a la comarca, mentre que l’augment al total de la demarcació de Barcelona ha estat del 3%. Aquestes són les dades que s’extreuen de l’informe presentat per la Diputació de Barcelona, Barcelona Turisme i l’Ajuntament de Barcelona al Centre Cultural La Fassina de Sant Sadurní d’Anoia.  

A més, l’estudi també recull dades com el lloc de procedència dels turistes a la demarcació de Barcelona ja siguin estrangers o nacionals. Aquest 2017 el nombre de turistes europeus han arribat als 46,4%, superant als espanyols, que es queden amb un 28%. La resta dels turistes provenen dels altres continents, en un percentatge del 25,6%. 
 

Hi ha molts perfils de turistes diferents, però les dades extretes pels organismes públics remarquen que el perfil principal seria el d’unhome (60%) amb una edat mitjana de 40 anys i que principalment viatja a la demarcació de Barcelona per vacances i oci (67,2%). Pel que fa a l’estada mitjana, els visitants pernocten 2,9 nits en hotels i pensions, 3,8 en càmpings i 2,9 en cases rurals. Unes molt bones dades per la comarca d’Osona, que és el territori que més creix a la província de Barcelona.