El turisme mundial creix un 7%, la taxa més alta des de 2010

El món arriba als 1.322 milions d'arribades de viatgers internacionals

El turisme mundial ha superat les expectatives de creixement en 2017, amb 1.322 milions de viatgers internacionals, la qual cosa suposa un augment del 7% respecte a l'exercici anterior, el més alt en set anys, segons l'Organització Mundial del Turisme (OMT)
.

El secretari general de la OMT, ZurabPololikashvili, ha destacat avui en una roda de premsa els resultats d'Espanya, que, amb 82 milions de turistes estrangers en 2017, un 9% més, torna a ser la segona destinació més visitat del món.

Segons explica l'OMT, Europa, liderada per destinacions mediterrànies, va registrar un "increment extraordinari de les arribades internacionals per a una regió tan gran i més aviat madura", del 8%.

També Àfrica va créixer un 8%, consolidant així la seva recuperació iniciada en 2016, mentre que Àsia i el Pacífic van comptabilitzar un 6 % de turistes més; Mig Orient, un 5 % superior, i les Amériques, un 3 % més.

Els resultats de 2017 van ser impulsats en part per la recuperació econòmica global i la forta demanda registrada en molts mercats emissors tant tradicionals com  emergents, destacant augments de la despesa turística de Brasil i Rússia, després d'uns anys de descensos, segons informa l'OMT.

El turisme mundial creixer un 7%, la taxa més alta des de 2010. 


Previsions per 2018

S'espera que aquest fort increment, que se situa molt per sobre de la tendència sostinguda i constant del creixement del 4% o superior que s'havia registrat des de 2010, després de la crisi econòmica i financera de 2009, continuï en el present exercici, encara que a un ritme més sostenible, d'entre un 4 % i un 5 %.

L' OMT apunta a un avanç d'entre un 3,5% i un 4,5% a Europa i les Amériques en 2018; entre un 5% i un 6%, a Àsia i el Pacífic; d'un 5% a un 7%, a Àfrica, i, entre un 4% i un 6%, a Orient Mitjà.