Presentació de l'Any Güell

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, inaugurarà el dimecres 24 de gener a les 19 hores els actes de commemoració de l’Any Güell, que inclourà al llarg de tot el 2018 un ampli programa d’activitats i propostes per commemorar el centenari de la mort del que va ser mecenes d’Antoni Gaudí, Eusebi Güell i Bacigalupi.

El dia abans, el dimarts 23 de gener, a les 18 hores, la directora del Palau Güell, Carme Perella, presentarà a la premsa la programació de l’Any Güell, una ocasió única que la Diputació de Barcelona, a través del Palau Güell, vol aprofitar per retre homenatge i reivindicar la figura del seu promotor, un personatge cabdal de la Barcelona i de la Catalunya del darrer terç del segle XIX i principi del XX.

El Palau Güell ha elaborat un detallat programa d’activitats amb l’objectiu d’apropar a la ciutadania la valuosa empremta que Güell ha deixat en el patrimoni col·lectiu del país. El programa inclou rutes, visites guiades, cicle de concerts i conferències, entre d’altres.

Durant la presentació als mitjans de comunicació, es visionarà el Parabòlic Gaudí. El mapping del Palau Güell. Un espectacle audiovisual únic en el món que interpreta la geometria de la cúpula del saló central amb la sonoritat de l’orgue. Gràcies al sistema computeritzat de l’orgue, s’ha pogut crear una “sonorització de l’arquitectura”, és a dir, una relació molt estreta entre la imatge projectada i la música.