Les activitats Halal, protagonistes a l'espai Catalonia Food & Gastronomy Hub de la Fira Alimentaria 2018

El Departament d’Agricultura ha aprofitat aquest marc per presentar diverses iniciatives que permetin que Catalunya sigui referent en la comercialització de productes agroalimentaris amb certificació Halal
 
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, i en col·laboració amb AECOC, ha presentat en el marc de la fira Alimentària 2018 i del III Congrés Halal, una sèrie d'activitats al voltant del programa Catalan Food, Halal Club. Aquesta iniciativa dóna resposta a la necessitat de promoció i internacionalització de les empreses agroalimentàries catalanes que produeixen per al mercat halal.

El secretari general del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, David Mascort, ha presentat a l'estand  Catalonia Food & Gastronomy Hub la guia més completa d'empreses i productes catalans amb certificació de garantia Halal. La guia és un directori online que permet cercar i conèixer els elaboradors catalans i les característiques dels seus productes alhora que serveix als compradors com a marc de garantia per trobar productors i productes Halal amb certificació.

David Mascort ha explicat que “la certificació Halal representa una oportunitat de negoci molt important pel sector agroalimentari català, per això, el departament d’Agricultura treballa perquè Catalunya sigui també referent en aquest mercat, oferint instruments que facilitin a les empreses la producció i certificació Halal, així com l’accés a aquests productes per part de consumidors del mercat nacional i internacional”.
 
El secretari general d’Agricultura i Ramaderia també ha destacat que “actualment les necessitats de certificació Halal, és a dir, de productes elaborats seguint les pautes d’alimentació fixades per la llei islàmica,  es centren en el mercat carni, però també en altres productes”, i ha insistit en què  “disposar de certificació Halal és un valor afegit”.
 
Seguint la seva vocació de serveis a les empreses, Prodeca també ha presentat la traducció a l'espanyol de la guia DAFZA  Dubai global Gateway for Halal Industry, un document imprescindible per formar i informar a les empreses agroalimentàries que volen produir per al mercat d'aliments Halal.
 
La Guia es publica a la web de Prodeca en un apartat específic, on apareixeran les empreses i productes que disposin de certificat de garantia Halal. Aquest apartat disposarà també d'informació actualitzada sobre l'oferta Halal de Catalunya, i sobre els mercats d'alimentació i begudes amb aquesta certificació

 

Moment de la preparació del menú Halal

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cuina a 4 mans catalana i emiratí
 
L'acte de presentació de Catalan Foods, Halal Club ha comptat també amb un showcooking a càrrec del cuiner Antonio Saez, del Hotel Arts, que ha cuinat a quatre mans amb el cuiner català Francesc Solé Parellada. Per la part de cuina emiratí s'ha elaborat un plat autòcton amb arròs del Delta i carn catalana i per part catalana  un menú halal amb el receptari català com a protagonista.