El Festival Internacional de Cantonigròs posa punt i final després de 35 anys

El Festival Internacional de Música de Cantonigròs (FIMC) s’ha acabat. Tot i que la decisió estava presa des de mitjans de novembre fins aquest dimecres no ha transcendit.

En una carta adreçada a col·laboradors del festival, Josep Maria Busquets, president del FIMC, anunciava que deixen d’organitzar el festival perquè la societat ha canviat i “l’esperit  i l’esforç voluntarista del nostre projecte anava perdent sentit, ja que la societat té actualment al seu abast tot allò que li interessa”.

El festival, consideren, havia quedat desplaçat respecte “les grans manifestacions artístiques i festivals” amb una gran infraestructura al darrera i que la gent es mou rere “la fama d’uns ídols creats per la indústria de l’espectacle i que no aporten allò que, segons el nostre parer, més necessita la cultura catalana”.

Des del festival, organitzat per persones voluntàries, també s’explica que un dels motius és la dificultat per aconseguir subvencions i considera que les institucions públiques exigeixen unes normatives i regulacions “molt allunyades de l’esperit fundacional del nostre projecte”.

Després de 35 anys consideren que “cada vegada és més difícil entendre que el voluntarisme i la manca de l’objectiu d’obtenir determinades contrapartides i interessos econòmics, puguin ser compatibles amb aquelles formes de gestió que desenvolupen un altre concepte del fet cultural al món actual”.

El Festival, que en les últimes edicions es feia al teatre Atlàntida de Vic, agraeix el suport a les entitats que hi han donat suport i a les persones que han col·laborat “per fer possible aquest projecte”.