Alquézar, Ordino i Rupit i Pruit s'alineen dins el clúster ibèric de la xarxa de pobles reconeguts Best Tourism Village

Alquézar (Osca), Ordino (Andorra) i Rupit i Pruit es comprometen a tirar endavant la promoció turística conjunta dels tres territoris, dins el Clúster Ibèric dels Best Tourism Villages de ONU Turisme. Aquest alineament es va concretar en la reunió de treball que va tenir lloc a la Casa de la Muntanya i va comptar amb la presència de l’alcalde de Rupit i Pruit, Albert Marcé; l’alcaldessa d’Alquézar, Ana Blasco; el conseller de Turisme, Esports i Dinamització d’Ordino, Jordi Serracanta; i els tècnics dels respectius municipis. La proximitat geogràfica, la ruralitat i la singularitat paisatgística han provocat aquesta sinergia que es concretarà en un producte conjunt que representi els tres territoris.

Totes tres localitats formen part de la xarxa Best Tourism Villages, una xarxa integrada per disset pobles d’Espanya, Andorra i Portugal. La unió dels tres pobles vol ampliar el radi d’acció amb nous projectes transfronterers. D’entrada, a les conclusions de la taula de treball que va tenir lloc ahir la tarda, s’ha concretat la creació d’una agenda conjunta d’esdeveniments culturals, socials i esportius que hauria d’entrar en funcionament a l’estiu. Els tres pobles units volen atraure els visitants de proximitat, català, aragonès i andorrà.

Un altre dels punts treballats entre les poblacions reconegudes Best Tourism Village és la creació d’un itinerari que connecti els tres pobles amb visites, activitats, i la promoció del turisme gastronòmic. L’itinerari i la promoció conjunta s’integraria al Pla Estratègic de Turisme de Rupit i Pruit que s’ha posat en marxa aquest 2024 i que dona continuïtat a la línia de gestió i planificació turística dels darrers anys.

Els alcaldes van visitar la Casa Comuna d’Ordino on van signar el llibre de visites i van fer un recorregut pel poble d’Ordino per conèixer de primera mà el model  de gestió turística del municipi.