“La Prèvia del Medieval”, de camí a la consolidació amb la segona edició

Del 30 de novembre al 3 de desembre “La Prèvia del Medieval” ha arribat a més de 1.500 persones a través d’una trentena d’activitats culturals, a espais emblemàtics de la ciutat.

La Prèvia del Medieval tanca la segona edició amb una bona participació. Del 30 de novembre al 3 de desembre, més de 1.500 persones, procedents, majoritàriament, de Vic i poblacions de la comarca d’Osona, han participat i gaudit d’una trentena d’activitats organitzades a espais emblemàtics de la ciutat, amb l’objectiu de reforçar el vincle entre la ciutadania i la indentitat medieval de la ciutat, fent valdre la història i el patrimoni cultural medieval.

Enguany, la programació ha girat al voltant de la temàtica de les bèsties que figuren en les obres artístiques medievals i que ja són protagonistes en l’exposició “Bèsties”, del MEV, Museu d’Art Medieval. D’aquesta manera, els participants de la segona edició de La Prèvia del Medieval han pogut gaudir de diferents propostes com visites guiades, ponències, concerts, tallers de pintura, de cal·ligrafia, d’heràldica i esports i jocs medievals, entre altres.

Segons Bet Piella, regidora de Fires i Mercats de l’ajuntament de Vic, “hem viscut una segona edició molt satisfactòria, per la proposta elaborada, la implicació de les entitats de la ciutat i la resposta de la gent. Això ens anima a pensar en la consolidació de la Prèvia”.

La Prèvia del Medieval ha estat possible gràcies a l’acord col·laboratiu entre l’Organisme Autònom de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic i el MEV, Museu d’Art Medieval, i ha comptat amb el suport amb una subvenció de la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració de diversos agents i entitats de la població: Forum Vicus, Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, Escola d’Hostaleria d’Osona, Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme del Moianès i Osona, Creacció (Xarxa Productes de la Terra Osona i Fetaosona), La Clota i el Refugi, Centre d’Investigadors Arqueològics d’Osona (CIAO), Amics dels Museus d’Osona, Jazz Cava, Associació de Vic Informadors, Patronat d’Estudis Osonencs, Casa Pratdesaba, L’Anònima i Biblioteca Pilarin Bayés a més de les àrees de Turisme, Patrimoni i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Vic.