Èxit de participació en el 1r festival de senderisme d'Osona, Escampa la Boira

Reivindicar el patrimoni cultural i gastronòmic a través del senderisme és el que s’ha fet en marc d’aquest festival venent gairebé totes les entrades en les 9 propostes de rutes guiades proposades.

Osona Turisme ha organitzat, aquest mes de novembre la primera edició Festival Escampa la Boira. Aquest esdeveniment centra els seus esforços en la promoció i divulgació de les rutes guiades a peu, i al mateix temps, posa en valor altres activitats per conèixer el patrimoni cultural, natural i gastronòmic de la comarca.

Èxit de participació en la primera edició d’Escampa la Boira, un total de 127 persones han participat en les 9 rutes guiades que s’han ofert entre l’11 i el 26 de novembre el Festival per tota la comarca des del Montseny al Bisaura passant per la Vall de Sau, el Collsacabra o la Plana de Vic. Les activitats suggerides tenien el límit de participants entre 15 i 20 persones, algunes d’elles van vendre totes les entrades setmanes abans de l’activitat.

                                            

Un 60% dels participants han estat de la mateixa comarca, un 30% de Barcelona i àrea metropolitana i un 10% d’altres comarques de la Catalunya Central. Un 40% dels participants ha complementat la seva activitat amb un àpat a un restaurant de la comarca, un 11% ha comprat a comerç local i un 9% ha visitat un recurs patrimonial.

Els participants valoren molt positivament les propostes i creen repetir la seva participació en una possible nova edició d’aquest Festival de Senderisme. El contacte amb la natura, el respecte pel medi ambient, rutes guiades amb grups reduït  i el binomi natura i gastronomia a part de la gran diversitat de propostes és el que més destaquen d’aquest Festival.