El festival de cinema de muntanya de Torelló fa el cim

La 41a edició del Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, que té lloc del 17 al 26 de novembre, presenta el nombre més alt de projeccions de la seva història amb 45 títols procedents de 13 països, alguns dels quals són estrenes mundials i europees.

El festival, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, programa produccions d’arreu del món relacionades amb la muntanya i la natura. Entre tots els films que es projectaran hi ha dues estrenes mundials. D’una banda, la producció catalana “Canigó, 1883”, la segona part de l’audiovisual sobre les vivències de Jacint Verdaguer al Pirineu, dirigit per Albert Naudín, amb Lluís Soler i Sílvia Bel en el repartiment. La segona estrena mundial és “Anori, inuit windsled”, un documental del valencià Carlos Pitarch sobre la travessa amb trineu de vent per Groenlàndia liderada per l'explorador polar Ramón Larramendi.

Precisament Groenlàndia, l'illa més gran del planeta, és l'eix central de la present edició del festival ja que protagonitzarà l'espectacle inaugural que porta per “ Goenlàndia: la Terra Verda” i que proposa un viatge a la cultura i a les tradicions de l'illa amb la música en directe de la cantautora Carla Serrat, un recital de poesia amb Josep Pedrals i Raquel Santanera, una mostra de “live painting” d'Ari Miró i Eli Soler, i les intervencions de l'antropòleg especialitzat en la cultura inuit Francesc Bailón i l'explorador Ramón Larramendi.

El programa presenta les seccions especials de Natura i Muntanya, que agrupen aquells films que posen l'accent en la natura, l'etnografia i la cultura de muntanya, així com la secció de +Xtrem, en què els espectadors podran escollir per votació popular la pel·lícula amb més adrenalina del certamen.

Premi Flor de Neu i activitats paral·leles

Com a novetat d’aquesta edició, el festival recupera el Premi Flor de Neu d'Honor, que enguany recau en la catalana Sílvia Vidal, especialista internacional de l'escalada en solitari, i que presentarà la seva darrera aventura a la Patagònia Xilena.

Durant els deu dies que dura el festival, Torelló acull diverses activitats paral·leles amb les projeccions de la cinquena edició del Torelló Mountain Wines, el festival de vins de muntanya amb la presència de cellers que oferiran degustacions, més les presentacions de llibres i projeccions relacionades amb la muntanya a les llibreries del municipi.

Consulteu el programa complet en el següent enllaç.

Vídeo aquí: