Vic, capital musical

El 35è Mercat de Música Viva de Vic MMVV torna a convertir, del 13 al 16 de setembre, la capital osonenca en el centre neuràlgic de la indústria musical catalana. El MMVV programa prop de seixanta actuacions i la trobada de més de 900 professionals del sector, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La programació presenta una vintena d’estrenes als escenaris de l’Atlàntida, entre les quals destaquen les propostes de Marco Mezquida, que inaugura el festival amb la preestrena del disc “Tornado”, i els darrers treballs de Clara Peya, Xarim Aresté, Carles Cases Strings Band, Alba Carmona,  Meritxell Neddermann o La Ludwing Band, entre d’altres.

Pel que fa a la programació oberta al públic general, a la plaça Major destaquen els concerts de Ginestà, Julieta, Marala, Mazoni, Dan Peralbo i el Comboi i Los Mambo Jambo Arkestra. Per l'espai Sucre, un altre dels indrets de referència dels concert més populars, hi passaran formacions com The Tyets, Lildami, Balkan Paradise Orchestra i Tesa.

El programa d’enguany compta amb sis coproduccions, dues d’elles internacionals, i té Itàlia com a país convidat amb cinc propostes artístiques i la visita d’una delegació de professionals italians.

Punt de trobada professional

L'extensa oferta de música en directe es combina amb el MMVV Pro Catalan Arts!, el vessant professional del Mercat, que té lloc a l’àrea de L’Atlàntida amb presentacions d'empreses i projectes, conferències i speed meetings com a punt de trobada entre professionals del sector.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 "Treball digne i creixement econòmic" i número 11 "Ciutats i comunitats sostenibles". Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.