Veus femenines al Festival d'Estiu de Sant Pere de Casserres

Un any més, el Festival d’Estiu de Sant Pere de Casserres proposa un cartell amb veus femenines de renom com el d’Elena Gadel.

Les actuacions tindran lloc tots els dissabtes de juliol a les 19.30 h.

La música amenitza l’estiu a Osona amb el Festival d’Estiu de Sant Pere de Casserres, a les Masies de Roda.  La música i el romànic representen la comarca i formen un “tàndem” excel·lent.

La presentació del Festival es va fer el dimarts, 30 de maig, a l’espai de la Feixa de les Masies de Roda, espai escollit aquest any per fer-hi la presentació. Jordi Vistós, alcalde del municipi, va reiterar la voluntat de col·laboració de l’ajuntament amb el monestir a més de posar en valor aquest espai com a referent de l’oci cultural els vespres d’estiu. “Una oferta cultural de qualitat de la mà del Consell Comarcal d’Osona en iniciatives com aquesta, així com la sort del municipi de disposar d’un bé d’interès nacional”.

Núria Arau, consellera delegada de Cultura i Arxiu, va posar èmfasi en “l’orgull de presentar, un any més, aquest festival que des de ja fa quatre anys programa exclusivament veus femenines, per donar-los el protagonisme que pertoca”.

Arau va presentar el cartell d’enguany explicant les diferents actuacions.

Començarem l’1 de juliol amb Mar Pujol, cantautora del Lluçanès que presenta el seu primer EP Trepa. Continuarem el 8 de juliol, amb Al·lèrgiques al Pol·len que presenten “Cants, crits i baralles”. Segurament l’artista més coneguda que actuarà al festival serà Elena Gadel, el 15 de juliol, que presentarà “La dona que em vesteix”. El penúltim dissabte, 22 de juliol, trepitjarà el monestir la jove cantautora Carla Collado. I, finalment, la darrera actuació però no menys important, serà la de The Feliuettes amb “Ja us he reconegut”, un tribut i homenatge a la gran Núria Feliu.

Miquel Torrents, president de la Fundació Antiga Caixa Manlleu va voler recordar “la voluntat ferma de la Fundació per continuar col·laborant amb el Monestir de Sant Pere de Casserres, una aposta musical en un indret immillorable” i també va fer referència a “la màgia del monestir”.

Joan Carles Rodríguez, president del Consell Comarcal d’Osona, en la seva intervenció per tancar l’acte de presentació va mostrar “l’agraïment del Consell Comarcal a les institucions que fan possible el Festival d’Estiu, l’Ajuntament de les Masies de Roda i la Fundació Antiga Caixa Manlleu, animant a tothom a comprar entrades pel Festival i a gaudir de les actuacions d’aquest any”. 

Cartell del festival