Comença la segona fase de les obres de les Adoberies

Avui, dilluns 5 de setembre, comença la segona fase de la reforma de les Adoberies, en concret, les ubicades als números 2 i 4 del carrer de les Adoberies i que són de propietat municipal.  Aquesta segona fase suposa la rehabilitació integral de les dues Adoberies.

La reforma consta de la rehabilitació integral de dues Adoberies per convertir-les en un centre d’interpretació i espais diàfans que s’adaptin a diferents necessitats que pugui tenir l’edifici (espais de coworking, tallers, oficines, espais creatius, sales polivalents...).

El projecte és el resultat del sumatori de moltes capes: la preservació del patrimoni, posant en valor les preexistències a tots els nivells (històric, etnològic, arquitectònic, funcional, estructural, material...); l’adaptabilitat d’un programa funcional; la reducció de les emissions de CO₂ utilitzant estratègies passives a nivell de programa, funcionalitat, energia i material.

La rehabilitació forma part d’un projecte ambiciós per crear un nou pulmó al costat del riu Mèder, amb equipaments i espais de qualitat per consolidar Vic com a ciutat saludable. “Seguim desplegant un model de ciutat pacificada amb més espais per a les persones on promoure hàbits sostenibles”, remarca la regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Fabiana Palmero.