Èxit d'una fira de la Castanya a Viladrau que fa un reconeixement als Mossos

Centenars de persones han passat aquest cap de setmana per la 23a Fira de la Castanya de Viladrau. Desenes de parades de productes relacionats amb la castanya i d’altres d’artesans han ocupat els carrers del municipi on, tot el cap de setmana l’AMPA de l’escola Els Castanyers ha torrat castanyes.

La fira va començar divendres amb el lliurament, a l’espai Montseny, de la Castanya de Plata al cos de Mossos d’Esquadra. L’alcaldessa, Margarida Feliu explicava que es va decidir fer-los el reconeixement després de la seva actuació pels atemptats del 17 d’agost. Eduard Freixedes, cap dels Serveis Territorials d’Interior a la Catalunya Central, va recollir el guardó juntament amb el sotscap de l’ABP d’Osona. Va recordar que ells anaven a recollir el premi en substitució del conseller Forn i del major Trapero. Va dir que “tornen a haver-hi presos polítics al país” i va afegir que “la nostra policia és de primer nivell”. Freixedes va apuntar que “els propers dies seran molt difícils per tots” i que els Mossos “amb la seva responsabilitat estaran a l’alçada de les circumstàncies”. El Pelló de plata es va lliurar a l’ONG Poractiva Open Arms per la seva tasca amb els refugiats. Els clauers de plata van ser per Francesc Xavier Núñex, Pitxoc, molt actius en les associacions de Viladrau, i per Albert Arévalo, vinculat al Ball de Bruixes que es farà dimarts.

Albert Llimós

Albert Llimós

La fira també ha estrenat l’espai familiar amb propostes pels més petits i l’espai Naturàlia, amb productes dels parcs naturals. Aquest diumenge compta amb el Tast Gastronòic, a banda de les propostes que s’han pogut fer durant tot el cap de setmana.

Font: El9nou.cat