Vic rep el reconeixement d'Emplaçaments Històrics Representatius de la Química en el Territori de Parla Catalana

L'edifici del Sucre ha estat reconegut per aquest reconeixement promogut per la Societat Catalana de Química

Vic rep el reconeixement d’Emplaçaments Històrics Representatius de la Química en el Territori de Parla Catalana. La Societat Catalana de Química, ha acordat atorgar el premi de l’edició 2022 a la candidatura “Edifici del Sucre de Vic”, presentada per l’Ajuntament de Vic.

Aquest és un premi instituït l’any 2021 i ofert en reconeixement a aquells emplaçaments històrics (edificis, laboratoris, universitats, indústries, institucions, ciutats, explotacions, manufactures...) representatius de la química en el territori de parla catalana.

L’edifici del Sucre de Vic és un emplaçament rellevant  a la ciutat de Vic i a la comarca d’Osona tant pel seu valor històric com arquitectònic, està catalogat dintre els 100 Elements del Patrimoni Industrial de Catalunya. Com el seu nom indica, en els seus orígens, hi tingué lloc una iniciativa pionera promoguda per un grup d’industrials i de propietaris agrícoles de la comarca que el 1890 hi van establir la primera fàbrica per a l’obtenció de sucre a Catalunya amb la bleda-rave com a matèria primera.

L’activitat agro-industrial que es va dur a terme a Osona en aquella època va comportar un gran progrés tecnològic i de coneixements, tant en l’àmbit agrícola com en el de la indústria extractiva i, per això, es considera un avenç molt significatiu de la química agrícola de finals del segle XIX.