EL FESTIVAL UNA TONA DE MÀGIA TORNA AMB ÈXIT D'ASSISTÈNCIA

Després d’un any d’aturada, les xifres són semblants a la de la 4a edició prepandèmica.

Des de divendres i fins diumenge, Tona s’ha omplert de màgia ressorgint de les cendres amb una 6a edició amb èxit absolut de públic. Després d’un any d’aturada a causa del coronavirus, els millors mags i magues reconeguts nacional i internacionalment, han tornat a passar pel poble oferint una gran varietat de programació per a tots els públics.

Tant els espectacles de carrer com els espectacles de pagament realitzats a la sala La Canal, han superat les expectatives. Les xifres han sigut molt més elevades que en la 5a edició arribant, gairebé, a xifres d’abans de la pandèmia i, per tant, de la 4a edició celebrada l’any 2019. El públic i els artistes han agraït que aquest any s’hagi pogut tornar a celebrar el festival amb majúscules sense restriccions d’aforament ni l’ús obligatori de mascaretes.

Una programació variada i familiar

Tot i les previsions que feien pensar que podia ploure en algun moment durant el cap de setmana, tots els espectacles s’han pogut celebrar a la Plaça Major i als carrers Major i Barcelona excepte els tres de la tarda de diumenge que, per evitar l’anul·lació d’aquests, es van traslladar al gimnàs de l’Institut de Tona.

S’ha tornat a apostar per una programació variada amb artistes nacionals i internacionals vinguts de diferents països que treballen de màgia des de diferents disciplines com la cartomàgia, el mentalisme, les grans il·lusions i, fins i tot, l’escapisme a l’estil Houdini. De fet, va ser a la Gala Internacional on es va poder gaudir de gairebé totes les modalitats de la màgia i les arts afins amb en Ramó i l’Alegría, en Jaime Figueroa, en Norbert Ferre, la Pepa Plana, en Raúl Alegría i el mateix Jordi Pota.

Les entitats del poble i els comerços també han participat en aquesta 6a edició. Així doncs, hi ha hagut actuacions del grup de percussió Batuca Batraka, els Diables de Tona i també de l’animal prehistòric del poble, en Prothus, la bèstia de foc i aigua de l’AMPA de l’Escola Municipal de Música de Tona. A més, s’ha tornat a fer el Joc del Conill en el que nens i nenes havien de trobar 5 conills de colors amagats pels comerços del poble. Entre els guanyadors, es van sortejar 9 premis valorats amb més de 200€.

Màgia en femení i aposta per l’OFF Festival

Un any més, des del festival, s’ha volgut reivindicar el paper de la dona en el món de la màgia i deixar palès que aquest art no és paritari. En aquest sentit, el taller de màgia l’ha tornat a impartir la Maga Cristina i la Gala Infantil ha anat a càrrec de la peruana Maga Gisell. La Gala Unipersonal de diumenge va ser protagonitzada per la Maga Inés, una de les primeres magues que es va reivindicar en aquest món. A més, la pallassa Pepa Plana també va participar a la Gala Internacional amb un número còmic amb algun truc de màgia.

“Una Tona de Màgia” aposta pels artistes emergents i consolidats amb la programació OFF que aquest any també ha tingut una molt bona rebuda. Artistes tant coneguts com en Pere Rafart, en Fèlix Brunet o magues com la Maga Game, han fet màgia pels carrers del poble.

Un any més també s’ha mirat per la sostenibilitat reduint tots els canals de comunicació físics potenciant els cartells repartits pel poble amb el mapa, la informació del festival i un codi QR per a poder consultar tota la informació a  través del telèfon mòbil.

A més, el festival també ha comptat amb el patrocini de la Fundació Damm, els comerços del poble (Tona Punt de Comerç), Actua, Estabanell Energia, la Diputació de Barcelona i la Generalitat que han col·laborat perquè el festival sigui possible.