Una trentena d'empresaris del sector, interessats a conèixer cóm funciona l'FP Dual

Avui ha tingut lloc una trobada a l'Escola d'Hostaleria d'Osona per conèixer de primera mà els avantatges d'aquesta formació.

La Formació Professional Dual en hostaleria i restauració és una de les més buscades, tant en l’àmbit nacional com internacional.

Posterioment, ha tingut lloc una ronda de preguntes amb el Gerent de la FIHRT, que ha aclarit diverses situacions derivadesw de les mesures COVID

Tots som coneixedors qie  sector està entre els que major quantitat de personal requereix, sobretot en ciutats turístiques i grans urbanitzacions, però tampoc es queda allà.

Cada vegada són més les ofertes amb caràcter distintiu i en l’àmbit rural que necessiten de professionals qualificats per desenvolupar les tasques, no només capacitat tècnica sinó amb competències estratègiques.

Àrees formatives en l’FP Dual del sector

Es podria dir que l’hostaleria i la restauració estan alhora en l’àmbit de l’oci i del turisme, de manera que l’oferta formativa ha d’ajustar als àmbits on es desenvolupen els agents i les qualificacions que es requereixen en cada lloc.
Així, és possible trobar ofertes d’FP dual en el sector tan dispars com llocs on es promouen, com per exemple:

– FP dual en gastronomia, quan la meta està posada en cobrir llocs que abasten més enllà de la cuina, la gestió de sala i altres aspectes de l’administració de l’establiment.

– FP en hostaleria, quan la meta és cobrir les qualificacions per portar la gestió de diferents aspectes d’un allotjament turístic.

– FP dual en bars, quan la meta està posada en l’atenció professional i gestió de bars.

Els ajustaments curriculars de l’FP dual són flexibles, innovadors i garanteixen una oferta formativa a la mida de les necessitats del sector.

Des de l'Escola ens han ofert una explicació senzilla i clara dels avantatges de la FP Dual. Ens cal personal especialitzat, professional, amb vocació amb molts casos, i confiar en l'equip docent de l'Escola i en els seus alumnes, poden suposar pels nostres establiments una millora més que substancial.

Confiem que molts dels empresaris que han vingut i s'han interessat, finalment accedeixin a algun dels alumnes que es troben tan ben formasts en aquesta escola.

Per a qualsevol informació addicional, preguem contacteu amb la Direcció del Centre: 

  • Telèfon: 938 870 854
  • E-mail:escolahostaleriaosona@gmail.com

 

L'Escola:

L’Escola d’Hostaleria d’Osona és un centre públic situat a la localitat de Tona (Osona) que es va inaugurar el curs 2006-07.

El centre imparteix tres Cicles Formatius de Grau Mitjà: Cuina i gastronomia; Forneria, Pastisseria i Confiteria; i Serveis en Restauració. Aquests cicles s'ofereixen en format de Pack: el departament autoritza a impartir conjuntament els dos cicles formatius en tres cursos en lloc de quatre: CFGM Cuina i pastisseria, CFGM Pastisseria i cuina, i CFGM Serveis i cuina.

L'Escola d'Hostaleria d'Osona ofereix també el Cicle Formatiu de Grau Superior de Direcció de Cuina.

Tots els estudis es poden cursar en modalitat Dual.