Prop d'un centenar d'alumnes de primària han visitat el Vicpuntzero

Prop d'un centenar d'alumnes de primària han visitat el Vicpuntzero durant el primer trimestre del curs escolar. Centres educatius de Vic i Gurb han participat en les visites guiades orientades a l’alumnat a través de visites didàctiques.

Les activitats educatives al Vicpuntzero es fan en col·laboració amb el Museu Medieval, amb l’objectiu de desvetllar l'interès per la mateixa història, tot facilitant els instruments per conèixer el passat, entendre el present i participar activament en la construcció del futur.

Les activitats plantejades incideixen en la formació significativa, donant protagonisme a les diferents comunitats d'aprenentatge en la construcció del coneixement, i aportant les eines per desenvolupar l'esperit crític dels infants i els joves. Tot això és possible aplicant una metodologia participativa i crítica, que estableixi un diàleg entre el passat i el present.

•        Visita guiada: Vic, art i història. Un viatge fantàstic en el temps!: Els alumnes faran un recorregut guiat a través del qual aniran descobrint i adquirint diferents elements, que recopilarem per al final acabar construint una gran línia del temps que visualitzi l’evolució històrica de la ciutat.

•        Taller arqueologia: Resseguint el batec de les pedres: Els i les alumnes es convertiran en arqueòlegs i arqueòlogues especialistes en diverses disciplines  que hauran de geolocalitzar les peces estudiades i reconstruir la història de la vida quotidiana de cadascun dels espais presents en el Vicpuntzero, des de l’època romana fins al segle XVIII.

•        Taller d'art: Revelem! Empremtes d'art i d'història: Posant-se a la pell d’aquells vigatans il·lustres que a finals del segle XIX començaren a interessar-se per la història de la ciutat, descobriran el nostre passat mitjançant tècniques primerenques d’impressió fotogràfica, revelant empremtes d’art i història.

Per a més informació de les activitats educatives que oferirà el Vicpuntzero pot consultar aquest enllaç.