300.000 euros més en ajuts per fomentar la contractació a Vic

S’han dissenyat tres línies d’ajuts de 3.325 euros fins a 17.655,74 euros per estimular i reimpulsar la contractació de personal

Ajuts econòmics per reimpulsar la contractació

 Les empreses de Vic ja poden sol·licitar un nou ajut de l’Ajuntament de Vic per estimular i reimpulsar la contractació de personal. Els 300.000 euros aniran destinats a crear nous llocs de treball per ajudar a reduir la taxa d’atur i  aixecar els ERTOs vigents.

La regidora de Promoció econòmica, Comerç i Ocupació, Bet Piella, manifesta que l’Ajuntament continua promovent ajuts per fomentar l’economia circular i estar al costat de la gent, del teixit comercial i empresarial per fer front als efectes de la pandèmia.

En aquesta nova línia d’ajuts s’hi poden acollir persones físiques o jurídiques que facin una activitat econòmica i tinguin capacitat legal per contractar. Els ajuts no són acumulatius i, per tant, cada persona se’n podrà beneficiar d’una com a màxim.

Tres tipus d’ajuts per fomentar l’ocupació

  • Ajuts de 3.325 euros a 6.650 euros per a empreses d’Osona que contractin persones de Vic en situació d’atur, a mitja jornada o completa, durant un any. Es poden presentar fins a l’1 d’agost.
  • Ajuts de fins a 6.650 euros per a empreses de Vic que aixequin a personal que estigui en situació d’ERTO (Expedients de Regulació Temporal de l’Ocupació) durant un any. Es poden presentar fins a l’1 d’agost.
  •  Ajuts de fins a 17.655,74 euros per a empreses d’Osona que contractin persones de Vic, que compleixin els requisits per obtenir el permís de residència i treball, un any a jornada completa. Cal que les persones contractades i les empreses compleixin els ítems que es poden consultar a la convocatòria. La subvenció cobreix el cost del salari mínim interprofessional i la seguretat social. Es poden presentar sol·licituds fins a l’1 de juny per poder fer efectiu el contracte abans de l’1 d’agost, tenint en compte les demores en la tramitació.

On s’han de presentar les sol·licituds?

Totes les sol·licituds es poden presentar a la seuelectronica.vic.cat i cal complir els requisits que es detallen en aquest document. En el cas d’acollir-se al foment de contractació o a desafectar d’ERTO es podran demanar fins a l’1 d’agost. En canvi, si es creen llocs de treball per a persones estrangeres que no disposen de permís de residència i treball es poden sol·licitar fins a l’1 de juny.

En cas de tenir dubtes a l’hora de fer els tràmits electrònics de l‘Ajuntament de Vic es pot contactar amb el servei OAC 360 que ofereix atenció personalitzada per ajudar a fer les gestiones telemàtiques sense haver-se de personar a l’Ajuntament.

El servei d’OAC 360º s’ofereix de dilluns a divendres, de 8 del matí a 8 del vespre, trucant al 93 595 48 04 o escrivint a oac360@vic.cat.

Per qualsevol dubte sobre els ajuts econòmics per estimular la contractació es pot contactar amb Vic Ocupació al telèfon 93 883 31 00 extensió 17109, 660 710 119 o ocupacio@vic.cat.