Manlleu rep el reconeixement al Territori Socialment Responsable als Premis Respon.cat 2020

Els premis valoren la trajectòria del compromís en Responsabilidad Social Empresarial (RSE) d'empreses, territoris i persones

El dimecres 13 de gener es va celebrar la 5a edició dels Premis Respon.cat, en els quals Manlleu va ser guardonat en la categoria de Territori Socialment Responsable. Durant l'acte es van reconèixer també 6 empreses del país i la trajectòria d'una persona, el Dr. Josep Santacreu.

Respon.cat és una associació que agrupa una setantena d'empreses amb la voluntat de ser l'organisme empresarial de referència en Responsabilidad Social Empresarial (RSE) a Catalunya. Els premis Respon.cat s’atorguen a la trajectòria del compromís en RSE per a pimes i grans empreses i, a més, es fan reconeixements a bones pràctiques en cinc àmbits de la responsabilitat social empresarial. Els premis tenen el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració dCambra de Comerç de Barcelona i del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya.
A més d'organitzacions, també reconeixen territoris que estan sumant esforços en les seves organitzacions per tenir com a identitat local els valors del RSE. En aquesta ocasió el premi ha estat lliurat a Manlleu. 

L'Alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, va rebre el guardó acompanyat del regidor de Promoció Econòmica, Eudald Sellarès, i de la cap de l'Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Econòmica, Betlem Parés.

Durant l'acte es va mostrar el suport empresarial i de la societat civil als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que Nacions Unides van aprovar fa quatre anys. L'alcalde de Manlleu va destacar la seva voluntat d'alinear les estratègies de ciutat amb els agents locals per tal de seguir creixent d'una forma sostenible. El Pla d'Acció Municipal PAM 2019-2023 de l'ajuntament ja es va plantejar tenint en compte els ODS com a guia per aplicar les polítiques locals.  

 

A continuació podeu veure el quadre de premiats. Trobareu més informació al web de respon.cat.

 
  • Reconeixement Respon.cat als territoris socialment responsables: Manlleu. [Vídeo] [Fitxa]

  • Premi Respon.cat a la trajectòria del compromís en RSE per a empresa gran: Hospital Plató. [Vídeo] [Fitxa]

  • Premi Respon.cat a la trajectòria del compromís en RSE per a empresa petita i mitjana: Grup Alba. [Vídeo] [Fitxa]

  • Reconeixement Respon.cat al programa empresarial de voluntariat: Calidad Pascual. [Fitxa]

  • Reconeixement Respon.cat al programa empresarial ambiental de col·laboració: El Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les comarques gironines. [Vídeo] [Fitxa]

  • Reconeixement Respon.cat a la gestió de la diversitat d’origen: Telemaki. [Vídeo] [Fitxa]

  • Reconeixement Respon.cat a les bones pràctiques empresarials de reforma horària: RACC. [Vídeo] [Fitxa]

  • Reconeixement especial a una persona per la seva trajectòria en Responsabilitat Social a Catalunya: Josep Santacreu, conseller delegat de DKV Assegurances. [Paraules dedicades] [Tríptic]