El Consell Comarcal d'Osona homenatja el comerç de casa, al seu calendari anual

El Consell Comarcal d’Osona acaba de publicar el seu calendari anual que aquest any ha volgut centrar en els comerços històrics del territori.

Així, a cadascun dels 12 mesos, es mostren fotografies històriques d’alguns establiments de diversos municipis d’Osona amb trajectòries centenàries.
El calendari vol ser un homenatge i un reconeixement al comerç de casa en els temps difícils que ha portat la pandèmia en aquest sector d’activitat.

El recull d’imatges procedeix de la Merceria Pous de Vic, d’Embotits Casa Cruells d’Alpens, del forn Girvent de Balenyà, del Celler Calldetenes “Can Simeó”, de Queviures Casa Esteve de Centelles, del forn Sant Roc de Manlleu, de la Serralleria Cruells de Prats de Lluçanès, de la Pastisseria Prat de Roda de Ter, de la pastisseria Serra “Gelasiel” de Sant Hipòlit de Voltregà, de Destil·leries Bosch de Sant Quirze de Besora, del forn de pa Novellas de Santa Eulàlia de Riuprimer i de la Llibreria Anglada de Vic.

Amb el títol “Retalls de vida darrere el taulell”, a la introducció del calendari s’explica que “en temps de canvis, en què hem viscut el pas dels carrers plens a les pantalles plenes, i el pas dels somriures de complicitat, a les mascaretes sense expressió, hem pres consciència que en la nostra quotidianitat, sovint s’hi amaguen petits tresors que no trobem a faltar fins que ens els prenen”.

Al calendari s’explica que la peça “vol ser un homenatge als comerços amb història d’Osona i a les històries dels comerços, que també són les nostres. Perquè anar a la botiga de prop de casa no és només anar a comprar. És veure el somriure i el sentir el bon dia des de la complicitat. O sentir aquella olor singular que sempre portarem a la memòria lligada a un dels nostres moments. I també és fer costat a les generacions de famílies que, des de darrere un taulell, cada dia han acompanyat les nostres pròpies generacions. Ara ens acompanyen a nosaltres i a les nostres històries.