La Restauració de la FIHRT es concentra a Sitges

Una gentada s’ha aplegat aquest migdia a l’entorn del monument al Greco, a Sitges, responent a la crida que des dels sectors de l’hostaleria i la restauració s’ha fet als professionals per mostrar la indignació davant les mesures preses pel govern de la Generalitat per frenar l’augment de casos de Covid-19. Silvia Cerezo ha estat l’encarregada de llegir el manifest unitari.

La Convocatòria, efectuada pel Gremi d'Hostaleria de Sitges, en col.laboració amb la FIHRT, Gremi d'Hostaleria de Vilanova i la FEGP, ha comptat amb la participació de Núria Crabó, Presidenta del Gremi d'Hostaleria de l'Alt Penedès i de Pere Chias, President del Gremi de Restauració de Barcelona

                                                           

Prop d’un miler de professionals del sector de l’hostaleria s’han concentrat aquest matí a Sitges per protestar i mostrar la seva indignació amb el tancament general de bars i restaurants decretat pel Govern de la Generalitat. En un acte en què simbòlicament els assistents han escenificat un funeral per l’hostaleria, el sector ha demanat la reobertura dels establiments, entenent que pot haver restriccions en algunos localitats amb risc de rebrots mes alts, com es fa a d'altres pasos de la resta de'Europa,, ajuts directes i urgents a tots els nivells, i un pla a 4 anys per salvar empreses i ocupació.

 

S’ha de recordar que la mesura ha arribat després d’una temporada especialment complicada per la incidència de la Covid-19 en el turisme, i en un moment en què molts propietaris d’establiments i negocis estaven tractant de sobreviure a un tancament definitiu. L’aturada general decretada per la Generalitat s’estima que pot posar a les portes d’un tancament definitiu al 25% d’aquests locals.

 

                                                          

 

L’acte ha comptat amb el suport i la presència de representants de diferents associacions i entitats del sector, com són els presidents del Gremi d’Hostaleria de Sitges, del Gremi d’Hostaleria de Vilanova, del Gremi de Restauració de Barcelona, del Gremi de Restauració del Baix Penedés, de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria i Restauració de Catalunya, de la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn, de la Federació Empresarial del Gran Penedés, etc., a banda de la presència de representants de diferents formacions polítiques i mitjans de comunicació. També ha comptat amb el suport d’altres associacions locals, com l’Associació de Serveis Turístics de Platges de Sitges, l’associació de comerciants local Sitges Comerç, l’Associació de Bars Musicals del Carrer del Pecat, del Club de Tast de Sitges, etc.

 

 

                                                                 

Escolteu el manifest