MENYS D'UN MES PEL FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÀGIA DE TONA

De l’1 al 4 d’octubre, si la situació del moment  ho permet, se celebrarà la cinquena edició del Festival Internacional de Màgia de TonaUna Tona de Màgia. Els carrers i les places del poble s’ompliran d’il·lusió i somriures amb les actuacions dels mags i les magues més reconeguts a tot el món.

Amb motiu de la declaració de l’estat d’alarma i l’ordre de confinament domiciliari a causa de l’emergència sanitària ocasionada per la covid-19 al nostre país, l’esdeveniment, que s’havia de celebrar a principis del mes de maig, s’ha ajornat i tindrà lloc la primera setmana d’octubre. L'ajornament ha fet que la programació es vegi lleugerament afectada i que alguns dels artistes que havien de venir al festival no ens puguin acompanyar en les noves dates. De moment, només us podem desvetllar 4 dels mags i magues que hi assistiran, però el dia 16 de setembre al matí farem una roda de premsa a la Sala La Canal de Tona on es destaparà el cartell del festival, es comunicarà tota la programació i s'explicaran les mesures de seguretat que adoptarà el festival per prevenir contagis de la covid-19. 

Els noms de 4 dels mags i les magues que actuaran al Festival

Mentre esperem a la roda de premsa, ja us podem avançar els noms de 4 dels artistes que actuaran a la cinquena edició d’Una Tona de Màgia.

A l'Espectacle Unipersonal actuarà el Mag Lari. Aquesta és la segona vegada que l’il·lusionista espanyol ve al festival i les seves entrades estan volant. L’actuació es farà el diumenge dia 4 d’octubre, a les 18.30 hores, i en comptes de realitzar-se al Pavelló Municipal d’Esports de Tona com es feia altres anys, en aquesta edició es farà a la Sala La Canal.

De la mateixa manera, també es farà a la Sala La Canal les Gales Internacionals que tindran lloc el dissabte dia 3, a les 18 h i a les 21.30 h.  En aquestes gales comptarem amb la màgia de la maga xinesa Huang Zeng, entre altres artistes que encara no us podem desvetllar.

A la programació infantil tindrem a l'actor i il·lusionista Txema amb l’espectacle The Postman, el seu espectacle tindrà lloc el diumenge dia 4, a les 12 h, a la Sala La Canal.

Finalment, també us podem avançar que en aquesta cinquena edició el tradicional Sopar Màgic del festival no es farà. Anteriorment havíem comunicat que aquest esdeveniment s’emplaçava per un sopar popular el divendres a la nit abans de l’actuació d’en Sanyes, la jove promesa del món de la màgia que farà el seu espectacle de màgia reivindicativa Black Block, però a causa de la situació generada per la covid-19 no es farà cap sopar, només hi haurà l’espectacle.

Si voleu saber tota la programació, no us perdeu la roda de premsa del dia 16 de setembre o estigueu molt atents al web www.unatonademagia.cat i a les xarxes socials del festival (@unatondemagia.cat).

Una Tona de Màgia davant la situació de la crisi de la covid-19

En aquests moments, l'equip de la cinquena edició del festival Una Tona de Màgia estem treballant per adaptar el festival a les mesures de seguretat, salut i higiene recomanades per prevenir contagis de la covid-19.

Si la situació del moment ho permet, aquest any el festival potenciarà les actuacions en espais oberts que es feien a les places i als carrers de Tona amb la novetat del festival d'enguany, l'Off Festival en què diversos artistes, de qualsevol àmbit de les arts escèniques, actuaran durant els 4 dies del festival pels carrers de Tona. L'objectiu d'aquesta proposta és donar visibilitat als artistes emergents.

Una altra de les mesures que es prendrà serà la limitació de l'aforament de les actuacions en espais tancats, de manera que la Gala Infantil, les dues Gales Internacionals, l'Espectacle Unipersonal i l'Espectacle de divendres a la nit tindran, aproximadament, 200 localitats per espectacle, d'aquesta manera s'assegurarà que hi hagi un metre i mig de distància entre els assistents. A més, es desinfectaran tots els espais abans i després de cada espectacle.

Tant en els espectacles en espais oberts com en els espectacles en espais tancats serà obligatori seguir totes les mesures de seguretat i higiene que les autoritats sanitàries recomanin en el moment en què es realitzi el festival, com per exemple l'ús de mascareta i gel hidroalcohòlic.

Finalment, es reduiran tots els canals de comunicació físics, com per exemple els fullets i dossiers informatius, i es potenciaran les comunicacions pels mitjans digitals del festival. Aquesta és una aposta decidida que el Festival farà pel medi ambient i per prevenir possibles contagis de la covid-19.

Estabanell torna a ser-hi present

La comercialitzadora catalana de serveis energètics, Estabanell Energia i Emagina, l’empresa de comunicacions del grup Estabanell, continua per tercer any consecutiu com a patrocinador oficial del festival Una Tona de Màgia. Aquest acord contribueix a posar en relleu dos dels valors compartits tant per Estabanell com pel Festival: la proximitat i aposta decidida pel territori, així com la sostenibilitat (subministrament d’electricitat certificada 100% verda).