La indústria esportiva d'Osona s'adapta als efectes de la COVID-19

Empreses i organitzacions del sector esportiu de la comarca d’Osona, sota el paraigua d’Osoning, el clúster d’esports d’Osona, han estat treballant en diverses propostes durant el confinament per adaptar-se al nou context.

Algunes de les organitzacions han reorientat els seus negocis i han ideat nous productes.
És el cas, per exemple, d’Òpticasport i Dorsalsport, vinculades al “retail” esportiu, que han dissenyat i creat productes de prevenció de contagis pel coronavirus, com ara mascaretes personalitzades o pantalles protectores. Pere Puig, gerent d’Òptica Torrents, destaca que “hem hagut d’oferir serveis alternatius als que prestem habitualment i hem començat a treballar amb el sector industrial de la comarca oferint mascaretes i ulleres de protecció”.
En el cas de les instal·lacions és especialment paradigmàtic el cas del Golf Montanyà, queha estat el primer camp de tot l’Estat Espanyol a aconseguir el certificat GLOBAL SAFE SITE per Bureau Veritas. Tal com comentava el seu president, Ramon Sala, “es tracta d’una fita molt important per donar seguretat i tranquil·litat als jugadors de golf”. En aquest sentit, ja estan reprenent els contactes amb el mercat francès per acollir golfistes gals ben aviat.
En una línia similar, el Club Natació Vic també s’ha adaptat al nou escenari i ha reobert la piscina aquesta setmana, seguint estrictes protocols de seguretat, actualitzant els canals d’atenció al client a l’entorn digital i utilitzant la tecnologia per controlar reserves i accessos als espais.
Empreses com les que operen al Pantà de Sau o Catalonia Bike Tours, que ofereix rutes guiades en bicicleta tant per la comarca com per la resta de territori català, també han hagut d’ajustar la seva oferta a mercats de més proximitat. Això els ha portat a integrar noves eines de gestió de reserves i a dissenyar noves campanyes de comunicació i màrqueting digital amb l’acompanyament d’Osoning.
En aquest sentit Osoning també ha apostat per les solucions tecnològiques i ha llançat un nou web (www.osoning.com) que vol facilitar la localització d’activitats, rutes i esdeveniments esportius a la comarca d’Osona als consumidors de productes esportius.
Atesa la situació actual, les propostes que s’hi poden trobar van dirigides a un consumidor de proximitat, que pot trobar calma i tranquil·litat en un entorn privilegiat proper al seu lloc de residència. Al portal hi ha productes i serveis vinculats al trail running, senderisme, ciclisme de carretera i de muntanya, activitats a la natura i golf i pitch and putt.
A aquestes iniciatives s’hi ha sumat una línia d’actuació transversal i que ha aglutinat tot el sector. Es tracta de la formació per aprofitar el potencial de les eines de màrqueting en línia, com ara Instagram o WhatsApp Business, per relacionar-se amb els clients de forma personalitzada i augmentar la visibilitat dels negocis locals. A més, ben aviat s’estrenarà el nou podcast d’Osoning, amb continguts d’actualitat i històries vinculades tant als agents com al territori.