Activitats permeses a Vic mentre estem a la fase 0 del desconfinament

Es permet l’activitat física individual, els passejos per franges horàries i d’edat i l’obertura de comerços i establiments amb cita prèvia

Mentre la regió Sanitària de la Catalunya Central, a la que pertany Vic, no passi a la fase 1 del desconfinament, es recorda que les activitats permeses a la fase 0  són les següents:

 

  • Es permet la pràctica esportiva individual entre les 6 i les 10 del matí o bé entre les 8 i les 11 del vespre. S’aconsella fer esport en espais oberts com ara boscos, parcs i carrers amb una amplada superior a 5 metres. No es pot fer un de les instal·lacions esportives i les distàncies a peu, en bicicleta o corrent han de ser sempre dins el mateix municipi (no es permet agafar el cotxe per anar a fer esport). Cal conservar sempre la distància mínima de 2 metres entre persones i fer una bona higiene de mans abans de sortir de casa i al tornar. Les persones diagnosticades amb COVID-19 o amb símptomes compatibles, no poden sortir de casa.

 

  • Es permeten els passejos a totes les persones majors de 14 anys respectant les franges horàries. Els horaris són de 6 a 10 del matí i de 8 a 11 del vespre per a les persones majors de 14 anys que surten a passejar. Poden fer-ho amb una persona amb la qual es convisqui. De 10 del matí a 12 del migdia i de 7 a 8 de la tarda, poden fer-ho les persones majors de 70 anys i persones dependents.

 

  • Es permeten passejos als menors de 14 anys acompanyats d’una persona adulta amb qui es convisqui. Poden sortir com a màxim a 1 quilòmetre de distància de casa, durant una hora i poden portar bicicleta, patinet o alguna joguina. No poden fer ús de parcs infantils ni de gronxadors o elements d’oci públics. No està permès seure als bancs públics per evitar el risc de contagi. No es poden fer trobades d’infants o de famílies en zones públiques i cal mantenir sempre la distància de 2 metres de seguretat entre les persones.

 

  • Es reprenen parcialment activitats econòmiques com ara l’obertura de locals, comerços minoristes i establiments (perruqueries, centres de fisioteràpia, etc.) de menys de 400 metres quadrats, sempre amb cita prèvia. Als comerços, els clients han de ser atesos de manera individual, només pot haver-hi un professional per client/a. A l’interior dels locals no pot haver-hi menys de 2 metres de distància entre les persones o 1 m si hi ha mampares o elements de protecció. Si no es pot garantir aquesta distància, com ara a les perruqueries i als centres de fisioteràpia, és obligatori portar mascareta. Hi ha un horari d’atenció preferent per a les persones majors de 70 anys, coincidint amb la seva franja de passeig: de 10 a 12 del migdia i de 7 a 8 del vespre. Els comerços i establiments han de fer neteja i desinfecció dos cops al dia. Als emprovadors només hi pot entrar una sola persona i un cop surti s’ha de netejar.

 

  • També es permet l’obertura de bars i restaurants però només per oferir servei de menjar per emportar, sempre amb sistema de cita prèvia, o repartiment a domicili. No es pot consumir dins d’aquests locals ni a les terrasses.