Actes i jornades organitzats pels grups Leader per a aquest mes de gener

Els grups Leader organitzen i participen, aquest mes de gener, en diferents actes, jornades, visites, i reunions per a divulgar i donar a conèixer els projectes que desenvolupen en el marc de les seves estratègies de desenvolupament territorial

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya va seleccionar 11 Grups d'Acció Local (GAL) per a aplicar el desenvolupament local participatiu Leader en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020.

Així, cal destacar que, els dies 28 i 29 de gener, se celebrarà una jornada de cooperació entre els Grups d’Acció Local (GAL) de Catalunya i Aragó. L’objectiu de la jornada és explicar els projectes que s’estan desenvolupant en aquests territoris, trobar punts en comú, i parlar de possibles connexions per a crear vincles. Durant la trobada, s’adequarà un espai per a parlar dels projectes estratègics en el cas català, i dels projectes de cooperació entre particulars en el cas aragonès.

Aquestes jornades s’adrecen al personal tècnic dels GAL d’Aragó i de Catalunya, així com als seus representants institucionals. La coordinació corre a càrrec de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA).

Aquestes són les properes actuacions previstes per a aquest mes de gener que afecten al nostre territori:

 Cúpula GUSTUM

  • 22 de gener – Escola ‘Terra Nostra’. Olost.
  • 23 de gener – Espai Municipal ‘Les Faixes’. Moià.

Horari: 9:00h a 17:00h.
Organitza: Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central
Dins del projecte de cooperació de GUSTUM, liderat per l’Associació Leader de Ponent, l’Associació per al Desenvolupament Rural de la Catalunya Central ha participat en el projecte educatiu de ‘La Cúpula’. Aquest projecte té com a objectiu posar en valor el producte agroalimentari de proximitat produït en el propi territori i donar-lo a conèixer a través d’una cúpula inflable dirigida sobretot a l’àmbit educatiu. Per aquest motiu, l’Associació per al Desenvolupament Rural de la Catalunya Central es va posar directament en contacte amb escoles del seu territori. Aquesta jornada va dirigida a professors i estudiants de les escoles que han sol·licitat aquest servei. Més informació: http://bit.ly/2AT4bIW