Se celebra la jornada sobre les ‘Violències masclistes en espais d'oci d'Osona' en el marc de la campanya del 8M

Serà el proper 27 de març al Museu del Ter de Manlleu i s’hi inclouen un seguit de conferències i exposicions al voltant d’aquest tema

Se celebra la jornada sobre les ‘Violències masclistes en espais d’oci d’Osona’ en el marc de la campanya del 8M

Cartell de la jornada ‘Violències masclistes en espais d’oci d’Osona’

El proper 27 de març, l’Auditori Roca del Museu del Ter de Manlleu acollirà la jornada “Violències masclistes en espais d’oci d’Osona”, emmarcades de les activitats programades a tota la comarca durant la campanya del 8M.

 

Aquesta jornada és fruit de l’organització per diferents ens de la comarca, concretament de l’Ajuntament de Vic, el Consell Comarcal d’Osona, l’Ajuntament de Manlleu, l’Ajuntament de Torelló i la Mancomunitat La Plana.

 

La jornada inclourà diferents conferències, sobre violències sexuals, com l’urbanisme i els espais públic afecten la percepció de la seguretat, basant-se concretament en l’oci nocturn i com des de l’urbanisme es poden crear entorns on es tingui en compte la perspectiva feminista.

 

La conferència “Violències sexuals en contextos d’oci nocturn” a càrrec d’Ivet Orriols de l’Observatori Noctàmbul@s, inaugurarà la jornada. Aquest és un projecte dins de la Fundació Salud y Comunidad dins la línia de Drogas y Género, que pretén profunditzar en la relació existent entre el consum de drogues, l’assetjament i altres violències sexuals en els contextos d’oci nocturn, duent a terme així una prevenció i reducció de riscs, partint des d’un focus en intervenció universal i selectiva i també des de la perspectiva de gènere.

 

Després de la pausa, la jornada seguirà amb la conferència “La influència de l'urbanisme en la percepció de seguretat als espais públics i d'oci", que pronunciarà a càrrec de Sara Ortiz Escalante del col·lectiu Punt 6. Punt 6 és una cooperativa d’arquitectes, sociòlogues i urbanistes de procedències diverses, amb més de 10 anys d’experiència local, estatal i internacional, i que té per objectiu aconseguir ciutats inclusives i on les pròpies habitants es converteixen en especialistes dels espais que les rodegen.

 

Finalment es durà a terme l’exposició del “Protocols per abordar les violències sexuals i sexistes en espais públics a Osona” a càrrec de Montse Pineda Lorenzo, de l’Associació Creación Positiva; i d'Àngels Vila, cap del gabinet de seguretat de la direcció general d'administració de la seguretat del departament d'interior.

 

Per tal de poder assistir a la jornada, prèviament s’han de realitzar les inscripcions online aquí.