Cap a una futura Ruta del Bacallà

La Bacallaneria Creus, de Vic, enceta una campanya per promocionar la cuina del bacallà, amb l’objectiu de convertir-ho en una futura ruta durant la Quaresma

A Barcelona funciona, cada mes de març des de fa sis o set anys, l’anomenada Ruta del Bacallà, un recorregut per diferents restaurants i bacallaneries de la ciutat amb l’objectiu de difondre els valors culinaris d’un dels productes per excel·lència de la Quaresma. Inspirats en aquesta iniciativa, des de la Bacallaneria Creus, de Vic, han encetat una incipient proposta, que espera trobar futurs companys de viatge.

A partir d’aquesta setmana, els seus clients poden recollir un fulletó amb set receptes de plats elaborats amb bacallà, una per cada setmana de Quaresma. Cada setmana, a més, l’establiment oferirà el mateix plat elaborat, tots ells cuinats per Cristina Bech, que juntament amb Gerard Creus comanden aquesta botiga familiar del carrer dels Argenters. La proposta arrenca amb un arròs amb bacallà i carxofes; i acabarà, d’aquí a un mes i mig, amb tot un clàssic, el bacallà amb panses i ou dur.

La campanya s’il·lustra amb una Vella Quaresma que els ha dibuixat expressament l’artista folguerolenca Gibet Ramon. Als infants que passin per la botiga se’ls regala un full amb aquesta figura en blanc i negre, perquè la puguin pintar. “Alguna canalla ja no el coneixen, el personatge.” La proposta neix amb modèstia, però amb ganes de créixer. “En un futur ens agradaria sumar a la campanya alguns restaurants i altres bacallaneries per convertir-ho en una petita ruta del bacallà”, avança Creus.

La Bacallaneria Creus va néixer a Vic el 1964, i el 2010 van obrir aquesta botiga al carrer dels Argenters, on van incorporar els plats elaborats. Pere i Gerard Creus, segona i tercera generació de la nissaga, van rebre fa tres anys els primers títols de Mestre Artesà Bacallaner.

Font: El9nou.cat