S'activa VicWifi, la nova xarxa d'accés gratuït a internet en set punts de la ciutat

Totes les zones on és efectiva la connexió a aquest servei gratuït de l’Ajuntament de Vic estan senyalitzades amb el distintiu VicWifi i s’hi podrà accedir de 9 del matí a 9 del vespre de dilluns a diumenge

S’activa VicWifi, la nova xarxa d’accés gratuït a internet en set punts de la ciutat

A partir d’aquest dimecres serà possible connectar-se gratuïtament a Internet via wifi a la plaça Major, la plaça de la Noguera, la rambla del Carme, la rambla Davallades, la rambla del Passeig, el Pavelló de l’Ausoneta i el del Castell d’en Planes.

Amb l’arrencada d’aquest nou servei gratuït, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha remarcat que se segueix treballant per una ciutat connectada on es garanteixi un nou dret fonamental com és la connectivitat. En aquest sentit, ha exposat que fa temps que s’estan implementant mesures per tenir un ajuntament més accessible i proper, amb eines com la seu electrònica. “Proporcionar accés gratuït sense fils a internet és un pas que hem de fer per seguir avançant cap a una smart city”, ha afegit.

La posada en marxa de VicWifi, que arriba una setmana després que la ciutat fos subseu del Mobile Week Barcelona, pretén potenciar turísticament Vic i esdevenir una ciutat més oberta, moderna i connectada, “en una clara aposta per les noves tecnologies”. Erra ha mostrat la voluntat que la xarxa pública de wifi vagi creixent en d’altres espais de ciutat.

Wifi gratuït de 9 del matí a 9 del vespre

Toni Serrat, regidor de Serveis, ha detallat que VicWifi està preparat per poder utilitzar les xarxes socials, les aplicacions de missatgeria instantània o accedir a informació d’interès però no per descàrrega de continguts audiovisuals, accés comercial ni ús domèstic i tampoc es podrà accedir a pàgines web amb continguts pornogràfics.

VicWifi estarà disponible de les 9 del matí a les 9 del vespre, de dilluns a diumenge, i s’hi podrà accedir sense cap tipus de pagament. Els usuaris que es connectin des dels punts habilitat a la via pública podran navegar gratuïtament durant dues hores; i els que ho facin als pavellons esportius gaudiran de quatre hores de connexió a internet gratuïta mitjançant la xarxa VicWifiEsports.

Serrat ha afegit que també s’està treballant en la xarxa VicWifiEvents, que es posarà en marxa quan hi hagi esdeveniments, com fires i mercats.

Wifi sense registre ni contrasenya

Per accedir al nou servei de wifi gratuït només cal establir connexió a la xarxa VicWifi des del dispositiu mòbil i escollir el nom de la xarxa VicWifi, en els punts de la via pública on es disposi de connexió, o accedir a VicWifiEsports en el cas del Pavelló de l’Ausoneta i del Castell d’en Planes.

En el moment de connectar-se a internet s’obrirà un text de benvinguda informatiu i un text legal de condicions d’ús i serveis que s’haurà d’acceptar. Un cop fet es podrà navegar per internet sense cap tipus de pagament durant el temps establert per cadascuna de les xarxes. 

Vic, ciutat connectada

Actualment, l’Ajuntament de Vic també ofereix accés gratuït amb contrasenya en 12 equipaments municipals com són l’Atlàntida, la Biblioteca, els Centres Cívics, el Recinte Firal, la sala de plens, les sales i auditoris de l’edifici el Sucre i el Vicjove, i els 35 equipaments municipals compten tots amb fibra òptica des de fa temps.

Un bon servei de telecomunicacions és fonamental per la ciutat de Vic, per la seva economia i per la seva cohesió social. En aquest sentit des de l’Ajuntament se segueix avançant per garantir una ciutat connectada amb uns sistemes de comunicació del màxim nivell perquè sense bones telecomunicacions la societat i les persones perden oportunitats de benestar.