La consellera Laura Borràs inaugura la reobertura del Teatre del Centre de Manlleu

L'històric teatre ha estat tancat durant dotze anys a causa d'un complex procés de remodelació.
 
La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha inaugurat aquest divendres la reobertura del Teatre Centre de Manlleu, a la comarca d’Osona, després d’una període d’anys de reforma i rehabilitació.
 
A l’acte d’inauguració, a més de la consellera, hi ha participat l’alcalde de la localitat, Àlex Garrido, i el president de l’Associació Teatre Centre, Emili Jané. A l'hora dels parlaments, la consellera ha començat destacant que "un municipi sense teatre és un municipi una mica menys ric, menys crític, m'atreveixo a dir que menys democràtic i tot". També ha recordat que "aquest històric Teatre Centre necessitava una remodelació i heu viscut amb expectació, potser també amb un cert neguit, els anys que han durat les obres i durant els quals el teatre ha hagut d’estar tancat: 12 anys" i ha remarcat que "ha estat un procés llarg, amb dificultats que vosaltres, els veïns, i el vostre ajuntament coneixeu millor que ningú. Des del Departament de Cultura de la Generalitat, vam apostar de manera decidida des el primer moment per la remodelació d’aquest teatre. Ha estat un procés ple de revolts: amb canvis de titularitat del teatre, empreses que han fet fallida, cinc consellers diferents i un lesiu període d’aplicació d’això que en diuen, també de manera força teatral, l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. Però finalment, amb entesa política i bona voluntat per part de tots, hem aconseguit arribar al dia d’avui, inaugurar aquest teatre".
 
La consellera també ha tingut un record per als presos polítics i exiliats i ha denunciat "aquesta farsa, aquesta comèdia, aquesta paròdia de la justícia en què s’ha convertit la justícia i bona part de la política espanyola faria riure, faria molt de riure, si no fos que té efectes tan devastadors sobre la vida de persones dignes i innocents, els drets civils i polítics dels quals són trepitjats de qualsevol manera. Faríem bé de deixar el teatre per al teatre. Perquè, fora dels escenaris, hi ha coses que fan molt poca gràcia".
 
Les obres de rehabilitació del Teatre Centre de Manlleu, projectades en tres fases, van començar l'any 2006. Els treballs, però, han viscut considerables retards i paralitzacions a causa de problemes de finançament i de titularitat, els quals, a més de la fallida de l’empresa que s’encarregava de l’obra, van fer que el projecte s’aturés durant llargs períodes.
 
A hores d’ara, l’equipament escènic ha estat dotat amb nous sistemes d'il·luminació i maquinària. La tercera i definitiva fase de la reforma, que comprèn les sales del pis superior i una part dels vestuaris, és previst que es liciti i es materialitzi el pròxim any.