Torna la Festa dels Tonis

Vic celebrarà finalment aquest diumenge la Festa dels Tonis aquest diumenge, 6 de maig. Tot apuntava que enguany la capital d'Osona no recorrerien els carrers de la ciutat. Els organitzadors dels darrers anys deien que no havien tingut cap contacte amb l'Ajuntament; i aquest que hi havia una partida del pressupost destinada a la festa.

Al final, doncs, tal com expliquen en un comunicat, s'ha constituït la nova associació del Tres Tombs de Vic que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament. Aquesta entitat agafa les regnes i espera consolidar de nou l'activitat amb tants anys d'història. De fet, tenen la intenció d'ampliar la participació ciutadana, donant un major protagonisme a les mascotes i els animals de companyia en general.

La festa començarà a les 9 del matí amb el tradicional esmorzar al Sucre. A les 11 està previst que surti el passant a fer un recorregut per la ciutat. A dos quarts d'1 hi haurà la benedicció dels animals a l'església del Carme i, tot seguit, la rua desfilarà cap al carrer Verdaguer, a l'entrada de plaça Major, on es lliuraran els obsequis i records als participants.

El 2011, es va tornar a donar una embranzida a la festa, obrint-la a tothom i es van ampliar les activitats i els horaris. El 2014 es va aturar per, segons l'organització, "traves i maldecaps". L'any passat un nou desacord aturava el passant dels Tres Tombs. Aquest hagués estat el segon any que Vic es quedava sense passant, però finalment han pogut salvar la festa.
 

 

Font; NacioDigital Edició Osona