Una vintena d'empreses i serveis d'Osona reben un distintiu per la seva sostenibilitat turística

Compromís Biosphere es vol estendre aquesta cultura a les empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona

La Diputació i la Cambra de Comerç de Barcelona han distingit amb el Compromís Biosphere un total de 23 empreses i serveis d’Osona. Es tracta d’un distintiu de compromís per la sostenibilitat turística i per fomentar les bones pràctiques en gestió sostenibles de les empreses turístiques i serveis. Aquest dimarts, 245 empreses i serveis de la demarcació van recollir el seu guardó. En clau osonenca, hi ha els següents:

Casa Museu Verdaguer
Castanya de Viladrau
Oficina de Turisme de Prats de Lluçanès 
Associació Vic Informadors
Anigami Experiències
Oficina de Turisme de Vic
Seminari Vic
Turisme rural La Morera
Casa de turisme rural El Teixell
Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona
Centre d'informació EIN Guilleries-Savassona. Folgueroles
Espai Montseny
Alberg Santa Marta
Air Vic
Fundació Catalana/ can Mateu
La Bauxa
Fundació Catalana de l’Esplai/El Company 
Mas Boix Seva
Punt d’informació de Tavèrnoles
CEN Sant Julià de Vilatorta
Aquaterraclub-Sotacingles, SL 
Turisme Rural la Morera 
Alberg Santa Marta

Ampliar el distintiu

Durant l’entrega, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, assegurava que l’ens “compta amb una estratègia de territori fonamental a través de la seva sostenibilitat, el respecte al medi ambient i el patrimoni”. En aquest sentit, doncs, “hem de posar en valor aquest Compromís Biosphere perquè fem futur des del sector del turisme”, explicava. Per la seva banda, Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, celebrava el lliurament dels distintius Biosphere i manifestava que “les institucions hem de treballar i coordinar projectes per tal de fer del turisme un actiu sostenible i amb visió a llarg termini”.

El “Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere” vol estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona. Es tracta d’un programa desenvolupat per la Diputació de Barcelona, amb el suport de l'Institut de Turisme Responsable (ITR), que té com a principal finalitat implementar una gestió més sostenible en tots els agents d'una destinació turística. El desplegament i implantació territorial del programa s’articula amb la Cambra de Comerç de Barcelona, com a entitat representativa del sector empresarial de les comarques de Barcelona i amb una gran implantació territorial, i els 11 ens de gestió turística comarcals en conveni amb la Diputació de Barcelona.