Presentació del Mapa del Patrimoni Cultural de l'Esquirol

L’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona va presentar divendres el Mapa del Patrimoni Cultural de l’Esquirol (Osona), a la sala de plens de l’Ajuntament del municipi.

La presentació va anar a càrrec de personal de l’OPC, juntament amb representants del mateix ajuntament, encapçalats per l’alcalde, Àlex Montanyà.

En el Mapa del Patrimoni Cultural de l’Esquirol s’han inventariat 327 elements, dels quals el 64,5 % correspon a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 5,2 % és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), 6,1 % documental (fons documentals i d’imatges), 14,1 % immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 10,1 % natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).

L’OPC realitza des de fa més de 18 anys els Mapes de Patrimoni Cultural del municipis de la demarcació de Barcelona que ho sol·liciten. Actualment, hi ha 157 municipis de la demarcació on ja s’ha elaborat el mapa i diversos més es troben en diferents processos de realització.