La Palma d'Ebre acull la commemoració del Dia Internacional de les Dones Rurals a les Terres de l'Ebre
“El món rural no és només paisatge, és territori, cultura, una manera de viure, una identitat i sovint aquest treball i identitat ha estat liderat per les dones, que han influït en la construcció de les Terres de l’Ebre; i la prosperitat que necessitem al món rural ha de vindre de la mà sobretot de les dones, per aconseguir entre totes i tots unes Terres de l’Ebre amb menys desigualtat”, ha dit el delegat del Govern, Joan Castor Gonell Agramunt.
“L’àmbit rural i de la mar és un dels àmbits en què el percentatge de dones en llocs de direcció és més baix i l’objectiu del Govern, el Govern de tothom, és que aquí també arribi la paritat”, ha exposat la secretària general del departament d’Igualtat i Feminisme i presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Sònia Guerra López. “Estem treballant en l’Estatut de les Dones Rurals i de la Mar per posar al centre de l’agenda política a les dones rurals i perquè al món rural es pugui parlar també d’igualtat real i efectiva entre homes i dones”, ha avançat.
En la seua conferència, la dietista-nutricionista, tecnòloga dels aliments i presidenta del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya, Roser Martí Cid, ha parlat de les necessitats alimentàries en les diferents etapes de la dona, des del naixement i l’adolescència, a l’embaràs i la lactància, i la perimenopausa i la menopausa.
La presidenta del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya, Roser Martí Cid, ha pronunciat la conferència ‘Alimentar-nos per estimar-nos: un recorregut per la vida de la dona’.
La taula rodona ha comptat amb Marisa Bordera Ramírez, del Restaurant La Barraca de l’Ampolla i impulsora del projecte ‘L’Enllaç de l’Ebre’; Roser Reverté Carles, medalla de plata al Premi Promeses de Le Cordon Bleu de gastronomia; Ana Maria Pujol Mora, restauradora de la Ribera d’Ebre; i Montse Viña Borrull, de l’organització de la Festa de l’aiguardent de Prat de Comte. Totes quatre han conversat entorn el vincle de la gastronomia amb el sector primari i els reptes i dificultats de les dones del món rural.
Taula rodona amb Marisa Bordera, del Restaurant La Barraca de l’Ampolla i impulsora del projecte ‘L’Enllaç de l’Ebre’, Roser Reverté, medalla de plata al Premi Promeses de Le Cordon Bleu, Ana Maria Pujol, restauradora de la Ribera d’Ebre, i Montse Viña, de l’organització de la Festa de l’aiguardent de Prat de Comte.
Organitzat pels departaments d’Igualtat i Feminisme i Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, l’Institut per al Desenvolupament de l’Ebre (IDECE) i amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Palma d’Ebre, l’acte també ha comptat amb les intervencions de l’alcaldessa de la Palma d’Ebre, Marina Rojals del Alamo, i la directora de l’IDECE, Bibiana Porres Carranza. Conduït per la comunicadora Susanna Sancho Maigí, ha conclòs amb l’actuació de Laura Garí Borràs, acompanyada al piano per Julio Pérez Duran.
La commemoració ha comptat amb vora un centenar d’assistents i representants institucionals, socials i econòmics de les Terres de l’Ebre.
