El Lluçanès participa activament en la trobada de les Gastrosàvies, dedicada al llegat culinari català

La gran trobada de les Gastrosàvies, celebrada el passat dilluns 24 de novembre a Món Sant Benet, va reunir més de 240 dones d’arreu del país en un espai d’intercanvi, reconeixement i transmissió de coneixement culinari. El Lluçanès hi va prendre part amb una delegació de 27 gastrosàvies de diversos municipis, coordinades pel Consorci del Lluçanès.

L’acte forma part de les més de 500 actuacions impulsades en el marc de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025 i ha comptat amb el suport de la Fundació Alícia. El projecte té per objectiu reforçar el valor social de les àvies que han preservat i transmès la cuina tradicional catalana. Durant la inauguració, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, va destacar el paper d’aquestes dones en la continuïtat del patrimoni gastronòmic del país.

La jornada va incloure ponències especialitzades sobre patrimoni i cultura alimentària, demostracions de cuina en directe i espais de trobada intergeneracional.