Més de 1.500 persones participen a les activitats del Benvinguts a Pagès al Lluçanès

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la desena edició del Benvinguts a Pagès al Lluçanès, dues jornades de portes obertes a diverses explotacions i activitats complementàries que han permès donar a conèixer l’origen dels aliments, redescobrir el món de la pagesia, tastar productes locals i omplir el rebost amb productes de proximitat.

El Lluçanès s’ha omplert de visitants procedents tant dels municipis del territori com de comarques veïnes i ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona. Tots ells han pogut conèixer de primera mà les explotacions a través dels propis grangers, agricultors, productors i elaboradors, una experiència privilegiada per descobrir en directe el bestiar, els camps, els cultius, les granges, els corrals, la maquinària —tant la més innovadora com la tradicional—, els sistemes d’alimentació, les tècniques de producció i venda, així com tastar i comprar productes a la mateixa explotació.

En total, 1.531 persones han participat en les visites a les explotacions i en les diverses activitats organitzades al llarg del cap de setmana, una xifra que reafirma l’èxit del Benvinguts a Pagès com una cita imprescindible per conèixer de prop l’activitat rural del territori.

Com a novetat d’enguany, des del Consorci del Lluçanès s’han gravat i editat vídeos promocionals i s’han impulsat accions de difusió i promoció per donar encara més visibilitat a la iniciativa amb el suport de Diputació de Barcelona a través del programa de Xarxa Productes de la Terra.

Les explotacions que enguany han obert les portes han estat El Soler de n’Hug (Prats de Lluçanès), Mas Terricabras (Oristà), Betara (Sant Boi de Lluçanès) i Mas Rogers (Sant Bartomeu del Grau).

A més, dos allotjaments de Perafita —la casa rural Cal Teulats i Ca l’Estamenya— han ofert promocions especials durant el cap de setmana.

La iniciativa al Lluçanès ha estat articulada pel Consorci del Lluçanès, com a Delegades del Benvinguts a Pagès (DBs), que ha dissenyat i desenvolupat diferents accions de promoció i suport als participants. El Consorci s’ha coordinat amb el Consell Comarcal d’Osona (Turisme i Promoció Econòmica), Creacció i el Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca.

El vídeo resum del cap de setmana el podeu trobar AQUÍ.