El Consorci del Lluçanès engega el curs d'elaboració de formatges artesans amb enfocament sostenible i de territori a Alpens

Aquest dilluns s’ha iniciat a Alpens el Curs d’elaboració de formatges artesans amb enfocament sostenible i de territori, una formació organitzada pel Consorci del Lluçanès amb la col·laboració de la Universitat de Vic (UVIC-UCC).

El curs compta amb la participació de 12 persones de diferents punts dels països catalans i s’estendrà al llarg de 3 setmanes, combinant classes teòriques a la Fàbrica Vella i sessions pràctiques a El Quall, formatgeria col·lectiva i obrador comunitari del Lluçanès.

L’objectiu de la iniciativa és promoure la producció de formatge artesà de qualitat, amb una forta vinculació al territori i amb criteris de sostenibilitat ambiental i econòmica.

Mitjançant aquesta formació, es vol donar eines als participants per a desenvolupar projectes propis, afavorir la conservació dels coneixements tradicionals i impulsar el sector agroalimentari local.

Des del Consorci del Lluçanès destaquem la importància d’aquest tipus de formacions per a dinamitzar el territori, fixar població i posar en valor els recursos naturals i el patrimoni agroalimentari de la comarca. Amb aquesta acció, es reforça el compromís de les institucions amb el desenvolupament rural i l’economia circular.