El Lluçanès acull la desena edició del Benvinguts a Pagès 2025 els dies 4 i 5 d'octubre
El dijous 25 de setembre a les 12 del migdia, el Mas El Soler de n’Hug, de Prats de Lluçanès, acollirà la presentació de Benvinguts a Pagès 2025 a Osona i el Lluçanès.
La trobada vol donar el tret de sortida a la desena edició d’aquesta iniciativa, que ja s’ha convertit en una cita de referència per conèixer de prop la pagesia catalana i gaudir del millor producte local i de proximitat.
Quatre explotacions del Lluçanès i dos allotjaments
Aquest any el Lluçanès hi participa amb quatre explotacions, que obriran les seves portes al públic, i dos allotjaments:
- El Soler de n’Hug (Prats de Lluçanès)
- Mas Terricabras (Oristà)
- Mas Rogers (Sant Bartomeu del Grau)
- Betara (Sant Agustí de Lluçanès)
- Cal Teulats (Perafita)
- Ca l’Estamenya (Perafita)
A través d’aquestes visites, els assistents podran tastar productes, fer tallers i activitats, comprar directament als productors i viure experiències úniques en entorns rurals de gran valor.
Una presentació amb accent local i territorial
L’acte de presentació comptarà amb la participació de representants institucionals i del sector:
- Jordi Bruch Franch, alcalde de Prats de Lluçanès i president del Consorci del Lluçanès
- Albert Prado Olmos, conseller de Turisme, Esport i Cultura del Consell Comarcal d’Osona
- Isaac Peraire Soler, representant d’El Soler de n’Hug i de les explotacions amfitriones
- Raquel Sánchez Varela, directora dels Serveis Territorials de DARPA a la Catalunya Central
La jornada s’iniciarà amb la benvinguda i els parlaments, i continuarà amb el repartiment de material, un tast de productes i la visita a l’explotació amfitriona.
10 anys obrint les portes de la pagesia
Enguany, Benvinguts a Pagès arriba a la seva desena edició. La iniciativa, organitzada anualment, permet als visitants entrar a les explotacions, parlar amb els productors i productores, conèixer les seves històries i viure en primera persona la seva feina quotidiana.
L’edició 2025 se celebrarà a l’octubre, coincidint amb l’arribada de la tardor i unes temperatures ideals per gaudir de l’experiència. L’objectiu és acostar la ciutadania al món rural, fomentar el consum de proximitat i posar en valor el patrimoni agroalimentari del país.
Compromís amb el territori
Amb Benvinguts a Pagès, el Consorci del Lluçanès i el Consell Comarcal d’Osona refermen el seu compromís amb la pagesia i amb la promoció d’una economia local, sostenible i arrelada al territori.
La presentació del dia 25 de setembre a El Soler de n’Hug serà, doncs, una oportunitat per donar visibilitat a les explotacions participants i per posar de relleu la importància del sector primari en el desenvolupament social, cultural i econòmic del territori.
Al web www.benvingutsapages.cat es pot veure el detall de les explotacions i altres agents que participen en les jornades.