El curs d'Introducció a les principals tecnologies d'elaboració de formatges al Lluçanès finalitza amb èxit

Els dies 2, 3 i 4 de juliol s’ha dut a terme a Alpens una nova edició del curs “Introducció a les principals tecnologies d’elaboració de formatges al Lluçanès“, en el marc de la Universitat d’Estiu de la UVic-UCC i organitzat pel Consorci del Lluçanès. L’activitat ha comptat amb la participació de vuit alumnes, que han volgut iniciar-se en el món de l’elaboració de formatges artesans.

El curs, de caràcter eminentment pràctic, s’ha realitzat a les instal·lacions d’El Quall, la formatgeria col·lectiva i obrador comunitari del Lluçanès, i ha ofert una introducció a les principals tecnologies d’elaboració de formatges: la quallada enzimàtica, la quallada làctica i el mató com a producte fresc.

La formació va acabar el divendres 4 de juliol amb una visita a la formatgeria “Formatges de Lluçà”, una de les explotacions que formen part de la Ruta de la Llet del Lluçanès. Aquesta visita va permetre als participants conèixer de primera mà una experiència real de producció formatgera al territori.

Amb aquesta activitat, el Consorci del Lluçanès reafirma el seu compromís amb la formació agroalimentària de qualitat i amb la promoció del producte local i artesanal com a motor de desenvolupament rural.