El Consorci del Lluçanès llança un curs intensiu de formatgeria amb novetats pràctiques i enllaç al territori

El “Curs d’elaboració de formatges artesans amb un enfocament sostenible i de territori 2025” obrirà inscripcions el 29 de maig

El Consorci del Lluçanès obrirà a partir del 29 de maig de 2025 les inscripcions per a la nova edició del Curs d’elaboració de formatges artesans, una formació renovada que aposta per un enfocament pràctic, intensiu i vinculat al territori.

Aquesta edició, que se celebrarà del 15 de setembre al 3 d’octubre, concentra en 3 setmanes tot el necessari per dominar les tècniques essencials de la formatgeria artesana, amb 100 hores teoricopràctiques i un programa dissenyat per respondre a les necessitats actuals del sector.

Què ofereix el curs?

  • Aprenentatge aplicat: L’alumnat treballarà directament a l’Obrador El Quall (Alpens), on elaboraran fins a 10 tipus de formatges, des de frescos fins a especialitats com el formatge Serrat o el Garrotxa, amb especial atenció a la qualitat, la microbiologia i les tècniques de conservació.
  • Oportunitat per a emprenedors i emprenedores: Com a novetat, el curs ofereix un assessorament opcional de 20 hores (150 € addicionals) per ajudar les persones participants a posar en marxa els seus projectes, amb orientació en disseny de producte, viabilitat econòmica i tràmits legals.

A qui va dirigit?

  • El curs està pensat per a persones emprenedores, ramaderes, tècniques agroalimentàries i qualsevol persona amb interès en la formatgeria artesana.

Les places són limitades, i hi ha beques del 50% (250 € en lloc de 500 €) per a qui hi opti.

Inscripcions i més informació

  • Les inscripcions s’obriran el 29 de maig i es tancaran el 6 de juliol de 2025.
El procés es realitzarà a través del portal www.llucanes.cat/formacio, i caldrà enviar el justificant de pagament al correu consorci@consorci.llucanes.cat.

 

Organitzen: Consorci del Lluçanès i Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, amb la col·laboració de la Xarxa Productes de la Terra i LACTOTEX.