El Festival de Música de Sant Pere de Casserres avança les dates i aposta pel format de concert-vermut

Enguany el festival se celebrarà a la primavera i inclou quatre concerts-vermut durant dos caps de setmana

També inclou dues visites guiades per descobrir les herbes remeieres del monestir i un servei de barra, vermuts i dinar

Sant Pere de Casserres acollirà aquesta primavera una nova edició del seu festival que, enguany, avança dates i renova el format. Durant dos caps de setmana, el 26 i 27 d’abril i el 3 i 4 de maig, el monestir serà l’escenari de quatre actuacions en format concert-vermut. Davant la gran concentració d’esdeveniments durant els mesos d’estiu, el Festival de Música de Sant Pere de Casserres busca aprofitar aquestes dates de transició estacional i oferir una experiència cultural única i atractiva que combina música i patrimoni. L'edició 2025 s’ha presentat aquest dimarts a la seu del Consell Comarcal d’Osona.

Albert Prado, conseller delegat de Cultura, Esports i Turisme del Consell Comarcal d’Osona, ha donat la benvinguda i ha afirmat que el festival és “un esdeveniment consolidat”. També ha recalcat “el potencial dels artistes catalans del cartell”.

Per la seva banda, Domènec Xicota, president de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, ha recordat que la voluntat del festival és “apropar la cultura a tothom en un entorn excepcional”.

Jordi Vistós, alcalde de l'Ajuntament de les Masies de Roda, ha remarcat “la nova aposta de format més familiar d’aquest any”.

Gerard Sancho, president del Consell Comarcal d'Osona ha expressat que des del Consell "s’està donant un nou impuls en aquest element patrimonial per excel·lència com és el monestir de Sant Pere de Casserres". També ha expressat “la satisfacció de continuar apostant pel festival i la difusió del monestir” i ha agraït “el suport de totes entitats implicades”.

Oriol Roca i Marc Riera són els responsables de la direcció artística del festival. Roca ha explicat que amb el canvi de dates es busca “treure profit d’un potencial inexplorat durant la primavera pel que fa a festivals”. En aquesta edició “es renova l’enfocament i s’aposta pel format de concert-vermut creant una experiència cultural que combina música, patrimoni, gastronomia i ambient familiar en un entorn privilegiat”. Per això, els concerts seran tots a les 12:30 h del migdia. El cartell combina artistes consolidats, noves propostes i estrenes locals destinades a tota mena de públic.

El tret de sortida del festival serà el dissabte 26 d’abril amb un concert del cantautor solsoní Roger Mas. Mas encarna com ningú el prototip del cantautor: agermanar música i poesia, autoria i interpretació, però també novetat i tradició. Al festival presentarà espectacle ‘Totes les flors’. El diumenge 27 d’abril pujarà a l’escenari Maria Coma. La cantant, compositora, pianista i investigadora de les arts escèniques amb arrels al Berguedà i a Mallorca, oferirà un concert únic a piano, veu i pedals que versiona treballs musicals del seu recent disc ‘Vocal Roots’ i dels seus anteriors treballs.

El segon cap de setmana del festival, el dissabte 3 de maig, serà el torn d’Anna Roig i Carles Belda. Serà la presentació a Osona del recital anomenat ‘Passar-la bé’ que inclou versions de diferents orígens, autors, èpoques i estils sempre amb la voluntat de fer passar una bona estona amb una veu, un acordió diatònic, complicitat i cançons que desperten el somriure als llavis i fan bategar el cor amb més força. I finalment, el diumenge 4 de maig, David Carabén serà l’encarregat de tancar el festival. Carabén oferirà un repertori de cançons que normalment no formen part dels seus concerts amb Mishima, poemes musicats per a l’ocasió i adaptacions al català d’alguns dels seus referents. Tots els concerts seran a les 12:30 h.

Els dos dissabtes, el 26 d’abril i el 3 maig, l’activitat es complementarà amb dues visites guiades emmarcades en les accions promogudes en el marc de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025 que dedica el mes d’abril a les herbes. Dissabte 26, a les 11 h es farà una passejada etnobotànica, a càrrec de La Remeiera, a l'entorn del monestir. Tot passejant per l'entorn del monestir es podran descobrir les herbes remeieres del nostre territori i les seves utilitats en la cuina i per acompanyar la nostra salut. I el dissabte 3 de maig, també a les 11 h, es farà una visita guiada anomenada ‘L'hort del monestir: medicina i botànica a l'edat mitjana’ on es podran conèixer els secrets dels monjos medievals i com utilitzaven les herbes remeieres per curar cos i ànima, des de les seves receptes antigues fins als remeis que encara fem servir avui.

Una altra de les novetats d'aquesta edició, serà el servei de barra, vermut i dinar que anirà a càrrec de Sambucus. S’oferirà una oferta centrada en productes de qualitat, proximitat i de Km0 que inclouen, entre d’altres, infusions de Sambucus, Cervesa del Montseny, patates de Sant Tomàs, formatges d’El Serradet de Barneres i Riudavets, assortit d'embotits de Colom Vila o pa de Mas Corcó i Garba. Per dinar s’oferiran diverses opcions de plats i postres. Els assistents podran gaudir d’un pícnic amb unes vistes úniques del monestir i del pantà de Sau. El servei s’oferirà de les 11 h a les 15.30 h.

Les entrades ja estan a la venda a la pàgina web del monestir.

El Festival de Música de Sant Pere de Casserres l'organitza el Consell Comarcal d'Osona i compta amb el suport de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, l’Ajuntament de les Masies de Roda i la Diputació de Barcelona.