Nova oportunitat per iniciar-se al món dels formatges dins de la Universitat d'Estiu de la UVic-UCC
Els dies 2, 3 i 4 de juliol, en el marc de la Universitat d’Estiu de la UVic-UCC, el Consorci del Lluçanès organitza per setè any consecutiu el curs “Introducció a les principals tecnologies d’elaboració de formatges al Lluçanès”. Aquesta formació està adreçada a persones aficionades al món formatger, amb interès per a les indústries làctiques i que vulguin adquirir coneixements inicials bàsics sobre els processos d’elaboració de formatges.
Per cinquè any, el curs es durà a terme al municipi d’Alpens, a les instal·lacions del Quall, formatgeria col·lectiva i obrador comunitari del Lluçanès.
Des de la seva primera edició, més de 60 persones han passat per aquesta formació, consolidant el curs com una proposta de referència per a l’aprenentatge de les tècniques bàsiques en l’elaboració de formatges artesans.
Els principals continguts del curs se centraran en el coneixement del flux i el maneig dels principals ingredients per a la preparació de formatges. Es posaran en pràctica les principals tecnologies d’elaboració, com ara la quallada enzimàtica, la quallada làctica i el recuit com a producte fresc.
El curs tindrà un enfocament eminentment pràctic i inclourà la manipulació de producte. Com a cloenda es visitarà una explotació agroramadera inclosa dins la Ruta de la Llet, que es dinamitza al territori.
En total, seran 16 hores de formació i l’alumnat rebrà un certificat d’assistència emès per la Universitat de Vic-UCC.
El curs comptarà amb la col·laboració de l’empresa Lacto-tex i la Diputació de Barcelona.
Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar a través d’aquest enllaç fins el dia 2 de juny.