Vic acull una nova edició del Trufforum

Trufforum Vic representa la festa de la tòfona negra (Tuber melanosporum).

A mig camí entre el mar i els Pirineus i només a setanta quilòmetres de Barcelona, la ciutat de Vic respira tradició al voltant de la tòfona negra. És considerada la capital de la tòfona a Catalunya, amb una llarga tradició tofonera i gastronòmica entorn d’aquest meravellós producte de la nostra terra.

Trufforum Vic es concep entorn de la gastronomia de la tòfona negra, el foment del seu consum en fresc i de productes trufats, i en la promoció del seu cultiu i producció silvestre.

El Trufforum Vic torna amb el seu Mercat de Tòfona i un ampli programa gastronòmic

Un any més, Trufforum Vic obrirà les seves portes amb el tradicional Mercat de tòfona fresca i productes trufats, juntament amb una àmplia oferta d’activitats dedicades a aquest preuat ingredient.

Al Recinte Firal, els visitants podran adquirir tòfona negra fresca, classificada i garantida, així com una selecció de productes trufats artesans elaborats per productors locals.

Dins l’espai La Cuina de la Tòfona, reconeguts professionals com Nandu Jubany, Marc Gasons i Ferran Pont oferiran demostracions culinàries i tastos per descobrir les particularitats de la tòfona. A més, els col·lectius Osona Cuina i Taula Dolça compartiran els secrets de la cuina salada, dolça i trufada de la comarca en una ponència especial.

L’Aula de la Tòfona acollirà diverses activitats, com un tast de formatges artesans, tòfona i Vins del Llegat, amb la participació del formatger Bruno Cabral i el cuiner Uri Sala (restaurant Bart).

Una de les cites més esperades és la tradicional sessió ‘Tòfona amb bombolles’, que aquest any comptarà amb la participació de l’escriptora Empar Moliner i el xef Quim Casellas (Casamar, Llafranc), que guiaran un maridatge únic entre escumosos i gastronomia amb tòfona.

Trufforum Vic es consolida, així, com una trobada imprescindible per als amants de la tòfona, amb una oferta que combina producte de qualitat, divulgació i experiències gastronòmiques úniques.