La segona edició de Païssa ofereix experiències que combinen gastronomia, territori i cultura

Després de l’èxit de la primera edició celebrada el passat 2024, Païssa presenta una segona edició amb la gastronomia, el territori i la cultura com a grans protagonistes.

Païssa tornarà amb força el dissabte 8 de febrer combinant esmorzars de forquilla elaborats amb productes de proximitat de la mà de restaurants del territori, visites a explotacions agroalimentàries i espectacles d’arts escèniques. Després de l’estrena que tindrà lloc el mes de febrer, es programaran dues activitats més durant els mesos de juny i agost.

Aquesta primera activitat tindrà com a escenari al Soler de n’Hug, una masia de Prats de Lluçanès amb una llarga tradició agrícola i ramadera. A partir de les 10 del matí, el restaurant Canya i Teca de Prats de Lluçanès oferirà un esmorzar de forquilla amb carn a la brasa i embotits, pensat per gaudir dels sabors més autèntics del Lluçanès en un entorn immillorable. La proposta gastronòmica s’emmarca en la matança del porc, pròpia del mes de febrer, un moment perfecte per assaborir els productes més propis d’aquesta celebració tradicional.

A continuació, una visita guiada a l’explotació permetrà descobrir el funcionament de la granja, conèixer el cicle complet de producció i veure com els productes arriben directament “de la terra al plat”. El matí el tancarà una proposta musical d’Alícia Rey, les Odettes (Ana Garcia, Analia Ivaseta, Elisabet Jorba) i l’Ana Moya (violinista), 5 músics de Terrassa que presenten en un format íntim a 4 veus, guitarra i violí, cançons del recorregut d’Alícia Rey com a cantautora, des del primer disc (Liminal, 2022) fins a diferents cançons que presentaran al llarg d’aquest any, en català i en anglès. 

Per acabar, s’habilitarà un espai de venda de productes locals del Lluçanès, estretament vinculats amb el paisatge i la proposta gastronòmica tastada durant l’esmorzar. Així, les persones assistents podran adquirir productes de proximitat per emportar-se a casa i prolongar l’experiència.

Les entrades per participar en l’esdeveniment del dia 8 de febrer ja són a la venda en aquest enllaç a un preu de 18€ (entrada general) o 9€ (entrada reduïda). L’entrada és gratuïta per als infants menors de 6 anys; en aquest cas, no s’hi inclou esmorzar de forquilla.

El projecte compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de l’adhesió al projecte de Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia, la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, i la col·laboració dels ajuntaments dels municipis on tindran lloc els esdeveniments de Païssa gastronòmica.

Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia

L’edició d’enguany de Païssa s’emmarca en la distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, la primera regió europea que rep aquesta distinció. El reconeixement confirma la consolidació d’un model turístic innovador i regeneratiu on la revolució gastronòmica de Catalunya va molt més enllà del restaurant i obre les portes a descobrir el territori i la producció alimentària local i singular.