Productors i elaboradors del Lluçanès, presents al Gastronomic Forum de Barcelona 2024
4 empreses agroalimentàries del Lluçanès, sota el paraigües de Lluçanès Territori serè i amb el suport de la Xarxa Productes de la Terra, participaran, un any més, al Gastronomic Forum de Barcelona 2024. L’esdeveniment tindrà lloc al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona els propers 4, 5 i 6 de novembre.
El saló tornarà a ser punt de trobada de restauradors, professionals de l’hostaleria i del públic interessat en el producte gastronòmic de qualitat. Més de 350 empreses que se citaran per exposar les últimes tendències en aliments, begudes i equipament per a l’hostaleria i els foodservices. També hi seran presents com a ponents nombrosos xefs consolidats i emergents que compartiran el seus productes vinculats al compromís social i mediambiental.
El Consorci del Lluçanès hi serà present acompanyant i donant suport a les següents 4 empreses del sector agroalimentari local i de qualitat en representació dels diversos productes i poblacions de la comarca, que estaran ubicades a l’Espai Catalunya:
4 de novembre:
- Albert Puig de 100% conill: Conill de proximitat, elaborats de conill i llonganissa artesanal 100% conill (La Torre d’Oristà)
- El Soler de n’Hug: Llet de vaca, carn i embotits. Especialitat en xai. Producció en cicle tancat i visites de coneixement.(Prats de Lluçanès)
5 de novembre:
- Kibus Beer: Cerveses artesanes compromeses amb els productes del territori i la sostenibilitat (Olost)
- El Soler de n’Hug: Llet de vaca, carn i embotits. Especialitat en xai. Producció en cicle tancat i visites de coneixement.(Prats de Lluçanès)
6 de novembre:
- Kibus Beer: Cerveses artesanes compromeses amb els productes del territori i la sostenibilitat (Olost)
- Impasto di Mama: Elaboració artesanal de pizzes (Olost)
Com a novetats destaquem la participació a l’espai de tast del Rebost de Catalunya, un espai on els productors agroalimentaris catalans presents en el Gastronomic Forum de Barcelona podran presentar els productes que elaboren destacant els seus atributs, les seves singularitats i les seves aplicacions a la cuina.
Una barra totalment equipada i amb un aforament per a 32 persones serà l’escenari ideal per conèixer productes de sectors com l’oli, la carn, la fruita, la verdura, vins, formatges entre altres. Un espai que fomenta la proximitat i l’intercanvi entre productor i visitant.
Impulsat per la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, la Diputació de Lleida i Prodeca, aquest espai vol posar el focus als productors del territori i amb aquest espai oferir un nou aparador on donar-se a conèixer entre el públic visitant.
No us perdeu les següents sessions:
4 de novembre:
- 11.00 – 11.30 h. El rebost dels embotits. Llonganissa 100% conill d’Albert Puig, de la Torre d’Oristà.
5 de novembre:
- 11.00 – 11.30 h. Sessió Catalunya. Xai del Soler de n’Hug, de Prats de Lluçanès.
- 18.15 – 18.45 h. Sessió de Maridatge de formatges i cervesa. Cerveses de Kibus Beer, d’Olost.
Lluçanès Territori Serè també participarà a la Trobada membres de la xarxa Productes de la Terra que consistirà en una sessió informativa sobre “Relleu agrari i emprenedoria”, en la qual comptarem amb l’assessora agroterritorial i exprofessora de Geografia de la UdG, Sra. Anna Roca, així com també amb el Sr. Josep Dadon, responsable de Desenvolupament Rural del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. També hi participarà la Sra. Sonia Callau, cap de l’Oficina de la Direcció Territorial Agraria de la Diputació de Barcelona i amb Sra. Marta Valls, nova pagesa del projecte la Beneta de la comarca de l’Anoia.
A continuació podeu veure els vídeos per conèixer les persones, els productes i el projectes de les 4 empreses agroalimentàries: