Judit Casals ha estat la guanyadora del tercer Concurs de ratafia artesana del Lluçanès

La 3a edició del Concurs de ratafia artesana del Lluçanès ha comptat amb més participació que les dues anteriors edicions i, en total, ha aplegat 30 participants tant del Lluçanès com d’altres punts de Catalunya.

El concurs, organitzat aquest dissabte 28 de setembre pel Consorci del Lluçanès, s’ha celebrat en el marc de la Fira de l’Hostal del Vilar 2024, amb el suport de Xarxa Productes de la Terra i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Agustí de Lluçanès, Cal Siller i l’organització de la Fira.

Enguany, el jurat l’han format diversos representants del territori: Carolina Font, periodista de la Rella; Bernat Conill, del restaurant La Primitiva; i Ramon Riera i Josep Rodellas, dels antics restaurants Cal Baumer i El Collet de Sant Agustí, respectivament. Els membres del jurat han valorat aspectes com el color i la densitat, l’olfacte i el gust.

La deliberació final del jurat, resultat de la mitjana de les diverses puntuacions, ha atorgat el reconeixement a la millor ratafia a Judit Casals Solà, que s’ha emportat un lot de productes locals de l’associació Lluçanès a Taula.

Un cop conegudes les ratafies premiades, els assistents han tingut l’oportunitat de degustar totes les ratafies participants.

La classificació completa del concurs es pot consultar aquí.