Èxit d'un 21è Dijous Llarder ampliat i reforçat

 Avui, la gran festa gastronòmica vinculada al món del porc, amb la plaça Major com a escenari, ha arrencat amb embranzida, amb èxit de participants

La festa, que des del seu naixement, l’any 2003, ha liderat el col·lectiu Osona Cuina, arribarà a la 21a edició amb complicitats renovades i un suport més decidit per part de l’Ajuntament de la ciutat.

Com a principal novetat, la festa s'ha allargat durant tot el dia: de les 9 del matí a les 10 del vespre. A més dels serveis habituals d’esmorzar i dinar també s'han servit sopar. Un dels plats destacats ha estat el caldo, que, també com a novetat, han fet bullir els alumnes de l’Escola d’Hostaleria d’Osona durant tot el dia. També hi ha hagut costella amb patates, entrepà de botifarra tofonada, brioix de pulled pork amb fermentats i les postres que han portat els pastissers de Taula Dolça.

A banda del concurs de truites, que ha arribat a la cinquena edició –enguany amb sis inscrits–, hi ha hagut dos tallers didàctics, sobretot pensats per als més petits: a 2/4 d’11 Osona Terra i Ca la Teresona han explicat el perquè mengem el que mengem durant el Dijous Gras; i a les 5 de la tarda, el col·lectiu Taula Dolça ha ofert taller de cuina.

Al capvespre s'han presentat les diferents botifarres d’ou de la comarca premiades, amb un tast guiat per Josep Dolcet, coordinador de l’Escola Fundació Oficis de la Carn. La jornada ha estat amenitzada amb dos concerts a càrrec de La Perola  i S’temple bar