Vilafranca impulsa un projecte pilot per millorar la qualitat sanitària i del servei en bars i restaurants

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, a través del Servei de Salut Pública, ha dut a terme una prova pilot en una desena d’establiments alimentaris de la ciutat amb l’objectiu de millorar-ne les condicions sanitàries i la qualitat del servei que ofereixen.


Aquest projecte innovador s’ha desenvolupat com a complement a les inspeccions sanitàries periòdiques que ja es realitzen habitualment a bars, restaurants i altres establiments del sector. Aquestes inspeccions segueixen un sistema de valoració de risc: els establiments amb pitjors condicions o amb productes de major risc reben més visites, mentre que els que presenten bones condicions sanitàries s’inspeccionen amb menys freqüència.


Amb l’objectiu de reforçar la tasca que es fa durant aquestes inspeccions i impulsar millores reals i sostenibles, el consistori ha encarregat a una empresa especialitzada la realització d’un projecte formatiu i d’assessorament específic.

Imatge
 

Els deu establiments participants han rebut una visita inicial d’avaluació, seguida d’una sessió formativa de quatre hores adreçada a tot el personal. Aquesta formació s’ha centrat en aspectes claus detectats durant la visita prèvia, com ara seguretat alimentària, bones pràctiques de consum i qualitat en l’atenció al client.


Tres setmanes després, s’ha efectuat una segona visita per comprovar si s’havien implementat les millores suggerides. Els resultats han estat molt positius: la majoria dels establiments han passat d’una puntuació de risc alt a una de risc mitjà, fet que indica una millora significativa en el compliment dels requisits sanitaris i de qualitat.