L'alumnat de segon del CFGS Guia, informació i assistència turística presenta els seus projectes finals especialitzats en enoturisme
L’alumnat de segon curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia, informació i assistència turística, amb especialització en enoturisme, ha presentat els projectes finals que marquen la culminació dels dos anys de formació a l’Institut FP d’Enoturisme. Amb aquest acte, els estudiants adquireixen oficialment el títol de Tècnics Superiors en Turisme amb aquesta especialització enoturística.
Un pas cap al món professional
El projecte final representa el repte més important de la formació, ja que permet a l’estudiant posar en pràctica tots els coneixements adquirits al llarg dels dos cursos. L’objectiu principal és que cadascun dels participants desenvolupi la seva pròpia marca, aportant una visió innovadora i emprenedora en el sector turístic i enoturístic.
Projectes diversos i amb molta projecció
Enguany, els projectes han destacat per la seva originalitat i la seva varietat temàtica. Entre les propostes presentades, s’hi troben la creació d’una guia d’una zona enoturística d’Argentina, el disseny d’una empresa que combina la gastronomia amb l’enoturisme, el desenvolupament de paquets turístics per a fer visites enoturístiques a Geòrgia —país d’on provenen diversos estudiants del curs—, i la conceptualització d’una empresa que fusiona salut i enoturisme.
Algunes d’aquestes iniciatives es troben actualment en procés d’acompanyament per tal de fer-les realitat, fet que suposa una oportunitat perquè l’alumnat faci el salt a l’emprenedoria dins del sector.
Una presentació davant de professionals
Les presentacions han estat valorades per un jurat format per l’equip docent de l’Institut FP d’Enoturisme, professionals del sector i membres de la direcció i la coordinació pedagògica. Aquesta col·laboració amb experts aporta una visió real i actualitzada del mercat, afavorint que els projectes esdevinguin propostes viables i amb futur.
Amb aquesta experiència, els nous tècnics superiors en turisme surten preparats per afrontar els reptes d’un sector en constant evolució, aportant talent i innovació tant en l’àmbit turístic com enoturístic.