Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia impulsa els productors catalans al Gastronomic Forum Barcelona

Catalunya reforça la projecció del seu sector agroalimentari amb la participació de 120 empreses i una àmplia agenda d’activitats en el marc del Gastronomic Forum Barcelona.

El Rebost de Catalunya dona veu als productors i productes de proximitat, amb més de vint tastos i demostracions que connecten territori, cuina i identitat.

El Rebost de Catalunya, gestionat conjuntament per la Generalitat de Catalunya i les diputacions de Barcelona, Girona i Lleida, serà de nou l’espai dels productors agroalimentaris catalans.

Catalunya serà protagonista del Gastronomic Forum Barcelona 2025, que tindrà lloc del 3 al 5 de novembre al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, en el marc de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025. Des de la Generalitat de Catalunya, a través de Prodeca, s’impulsa la participació agrupada d’empreses agroalimentàries en els espais Catalunya i Ecoteca, amb l’objectiu de reforçar la visibilitat i competitivitat dels productes catalans davant el públic professional del sector.

En total, més de 120 empreses catalanes —organitzades per Prodeca, la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Lleida i Girona Excel·lent— configuren una de les mostres més potents del sector agroalimentari català en fires nacionals.

Una representació diversa del sector agroalimentari català

El proper dilluns, 3 de novembre a les 12 hores, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, visitarà diferents estands de la fira. En aquesta edició, Prodeca acompanya més de 20 empreses catalanes —12 convencionals i 10 ecològiques— que exposaran a l’Espai Catalunya i a l’Espai Ecoteca. Aquesta participació reafirma el compromís del sector català amb la qualitat, la sostenibilitat i la innovació alimentària.

Sessions destacades: la millor cuina del món i el futur de la cuina catalana

El Gastronomic Forum acollirà activitats destacades vinculades a Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025, com la sessió “Per què Catalunya té la millor cuina del món?” (dilluns 3 de novembre, 11 h, Auditori), organitzada conjuntament amb el Departament d’Empresa i Treball a través de l’Agència Catalana de Turisme. En aquesta presentació es donaran a conèixer projectes clau de l’any gastronòmic com Herois del Rebost, El Plat de la Regió Mundial, Gastrosàvies i la ruta Tasta el Grand Tour de Catalunya, amb la participació de representants institucionals i professionals del sector.

També destaca el Simposi de Cuina Catalana (dimecres 5 de novembre, Fòrum Lab, de 10:30h a 18h), un espai de reflexió i debat sobre el present i el futur de la cuina catalana, amb figures com Toni Massanés, Maria Nicolau o Jordi Vilà, que abordaran la transmissió, la prescripció i la identitat d’una cuina viva, contemporània i arrelada al territori, i en què es presentarà la Marca Cuina Catalana a càrrec de la Direcció General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia de la Generalitat de Catalunya.

Entre les sessions més singulars del programa, destaca també el taller “Sabor salvatge”, dedicat a la carn de caça, dirigit pel xef Jordi Vilà (Alkimia*), patrocinat per la Direcció General de Boscos i Gestió del Medi.

El Rebost de Catalunya: el valor del producte i el relat del territori

El Rebost de Catalunya, gestionat conjuntament per la Generalitat de Catalunya —a través del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i Prodeca—, i les diputacions de Barcelona, Girona i Lleida, serà de nou l’espai dels productors agroalimentaris catalans. Enguany, hi tindran lloc més de 20 activitats gastronòmiques i tastos dirigits pels mateixos productors, amb un aforament per a 30 persones per sessió.

El programa ofereix un recorregut per la riquesa i la diversitat del producte català, amb sessions dedicades a vins, olis, carns, embotits, dolços, licors o productes del mar. Les demostracions permetran conèixer històries, tècniques i singularitats de marques de tot el territori, com Vitae Kombucha, Canals i Munné, La Vinyeta, Oleum Naturale, Ànec de l’Empordà o Cuinats Jotri, entre moltes altres. A més, hi haurà tastos temàtics guiats com “El valor dels fruits secs”, “Cervesa i gastronomia de proximitat” o “Tast d’olis d’oliva verge extra de les Terres de Lleida”, que posaran en relleu la connexió entre paisatge, producte i gastronomia.

El Rebost de Catalunya consolida així el seu paper com a punt de trobada entre productor i consumidor professional, un espai on el relat del territori pren forma a través del gust, el coneixement i la proximitat. Cada sessió és una experiència que combina tradició i innovació, i que reafirma el valor del producte català com a element clau de la identitat gastronòmica del país.

Catalunya, un referent internacional en gastronomia i alimentació sostenible

Amb aquesta participació conjunta, Catalunya consolida la seva posició com a referent gastronòmic i agroalimentari a escala internacional, en un any clau per la seva projecció com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025. El Gastronomic Forum serà, així, una plataforma per visibilitzar la riquesa del teixit agroalimentari català i els valors que l’impulsen: sostenibilitat, innovació i arrelament al territori.

Empreses catalanes participants a l’Espai Catalunya:

  1. 100&Nomore – licors i destil·lats, Vallès Occidental
  2. A Gust – plats preparats, Pla d’Urgell
  3. A Mar – conserves gurmet de productes del mar, Maresme
  4. Agrària de Vallbona de les Monges – oli d’oliva verge extra i productes agrícoles, Urgell
  5. Aitona Gourmet – fruita gurmet, Segrià
  6. Albert Puig – elaborats de carn de conill, Lluçanès
  7. Ànec de l’Empordà – productes derivats de l’ànec, Baix Empordà
  8. Anècdota – cervesa artesana, Noguera
  9. Anxoves Callol Serrats – L’Escala – anxoves en salaó i conserves de peix, Alt Empordà
  10. Aran Codina – embotits i carns artesanes, Vall d’Aran
  11. Arisfresc – fruita fresca, Pla d’Urgell
  12. Artesania de la Croqueta – plats preparats, Vallès Occidental
  13. Artium – vins i caves DO Pla de Bages, Bages
  14. Avant Va Coop – productes agrícoles, Pla d’Urgell
  15. Bar-Restaurant Novum – elaboracions gastronòmiques, Urgell
  16. Bauma de les Deveses – embotits i carns, Berguedà
  17. Blauver Espirulina – espirulina, Segrià
  18. Bolets Prades – bolets frescos i deshidratats, Alta Ribagorça
  19. Ca l’Estevet – embotits artesans ecològics, Alt Penedès
  20. Cal Pauet – cereals, llegums i carn de xai ecològica, Berguedà
  21. Cal Sileta – productes gurmet, Urgell
  22. Cal Toni (elaboradors) – plats preparats i elaborats carnis, Alt Penedès
  23. Cal Valls – conserves vegetals ecològiques, Pla d’Urgell
  24. Caldos Huma – caldos naturals, Alta Ribagorça
  25. Can Bech – melmelades, i salses gurmet, Baix Empordà
  26. Canals i Munné - vins DO Penedès, Alt Penedès
  27. Capell – fruits secs, Pla d’Urgell
  28. Casa Amella - precuinats vegetals, Bages
  29. Casanovas 1906 – embotits i carns artesanes, Vallès Occidental
  30. Castell del Remei - vins DO Costers del Segre, Noguera
  31. Castellmel – mel i productes apícoles, Pla d’Urgell
  32. Celler Cooperatiu d’Espolla – vins DO Empordà i oli d’oliva verge extra, Alt Empordà
  33. Cerveses Kibus – cervesa artesana ecològica, Lluçanès
  34. Coc & Delicatessen – croquetes i canelons gurmet, Maresme
  35. Consell Regulador Denominació d’Origen Penedès
  36. Cooperativa La Fertilitat – cereals i llegums, Segrià
  37. Cucutast – productes gurmet, Pallars Jussà
  38. Cuick Bases de Cuina Natural – sofregits i picades naturals, Maresme
  39. Cuinats Jotri / Degusta – plats cuinats, Gironès
  40. Domenio Wines - vins DO Penedès, Alt Camp
  41. Eccocivi – vins ecològics i sostenibles, Gironès
  42. És Pallarès – conserves vegetals i plats preparats, Pallars Jussà
  43. Escola d’Hoteleria – elaboracions gastronòmiques, Pallars Sobirà
  44. Foment Agrícola de les Garrigues – fruits secs, Segrià
  45. Formatgeria Taüll – formatges artesans, Alta Ribagorça
  46. Formatges Camps – formatges artesans, Pla d’Urgell
  47. Forn Macià – pa i pastisseria, Pla d’Urgell
  48. Frisal – fruits secs, Les Garrigues
  49. Fruita Blanch – fruita fresca i elaborats, Segrià
  50. Fruits Secs Torra – fruits secs i snacks, Anoia
  51. Gassó Artesans – galetes i pastisseria gurmet, Vallès Oriental
  52. Gelicios – gelats artesans, Urgell
  53. Girona Excel·lent
  54. Gremi de Bacallaners de Catalunya – productes del mar, Barcelona
  55. Herbes aromàtiques de la Segarra – infusions i aromàtiques, Segarra
  56. Herbes de l’Alt Pirineu – infusions i herbes aromàtiques, Pallars Sobirà
  57. IGP Poma de Girona
  58. L’Escairador – blat de moro escairat i derivats, Berguedà
  59. La Dotzena – ous ecològics, Bages
  60. La Luciernaga – rebosteria artesanal, Baix Llobregat
  61. La Sobirana Cooperativa – ratafia i licors artesans, La Selva
  62. La Xiquella de la Vall d’en Bas – formatges artesans, Garrotxa
  63. Lantxaga - carn de caça, Alt Urgell
  64. Licorera de la Segarra – licors artesans, Segarra
  65. Licorera Vall de Boí – licors artesans, Alta Ribagorça
  66. Licors Moliné – ratafia i licors tradicionals, Ripollès
  67. Marmitus – croquetes gurmet, Maresme
  68. Marnuthem – productes gurmet, Pla d’Urgell
  69. Mas d’en Roy – oli d’oliva i productes gurmet, Noguera
  70. Mas Fuertes – vins i olis d’oliva, Alt Empordà
  71. Mas Guri – formatges i làctics, Gironès
  72. Mas Terricabras – cereals, cigró d’Oristà i ramaderia, Lluçanès
  73. Masia Empordà – productes alimentaris gurmet, Alt Empordà
  74. Mel Avi Joan – mel artesanal, Garrigues
  75. Mont-Corb – embotits i carns, Alt Empordà
  76. Mooma – sidra i sucs de poma, Baix Empordà
  77. Mos de Tros – plats preparats, Pla d’Urgell
  78. Nous Panadés – nous i derivats, Pla d’Urgell
  79. Nuasets – fruits secs i snacks saludables, Girona
  80. Oli Arbequí – oli d’oliva verge extra, Pla d’Urgell
  81. Oli Cometes – oli d’oliva verge extra, Les Garrigues
  82. Oli Degustus - olis d’oliva verge extra, Les Garrigues
  83. Olivaba – olives i elaborats gurmet, Les Garrigues
  84. Or Blanc – sal d’alta muntanya, Alta Ribagorça
  85. Parc les Olors – plantes aromàtiques, Pla d’Urgell
  86. Pere Guardiola – vins DO Empordà, Alt Empordà
  87. Pibernat Alimentària – distribució de productes alimentaris, Garrotxa
  88. Pomes RibagorSanes – pomes i derivats, Alta Ribagorça
  89. Pomona – sucs naturals, Pla d’Urgell
  90. Porté – carns i elaborats artesans, Alta Ribagorça
  91. Quality Blends – cafè d’especialitat, Alt Penedès
  92. Radi & Molí de Pomerí – salses, adobs i postres per Horeca, Vallès Oriental
  93. Raig d’Arbeca – oli d’oliva verge extra, Les Garrigues
  94. Ratafia Russet – ratafia, Girona
  95. Sa Tuna Gin – ginebra premium, Baix Empordà
  96. Salt del Colom – formatges artesans, Berguedà
  97. Sanmy – begudes refrescants, Vallès Occidental
  98. Sant Aniol – Aigua Mineral Natural – aigua mineral, Garrotxa
  99. Sant Lluís – conserves de peix, Garraf
  100. Shotest – snacks saludables, Segrià
  101. Soler de n’Hug (Isaac) – carn de xai, vedella, porc i làctics, Lluçanès
  102. Soler de Preixana – oli d’oliva verge extra, Urgell
  103. Torrons i Mels Alemany – torrons i mel, Noguera
  104. Tres Cadires – vins artesans, Les Garrigues
  105. Tros de Sort – cervesa artesana, Pallars Sobirà
  106. Tugas Cooperativa Ecològica – productes ecològics i de proximitat, Vallès Occidental
  107. Tupinet Vall de Boí – melmelades i conserves gurmet, Alta Ribagorça
  108. Vallflorida Xocolaters – xocolata i pastisseria creativa, Vallès Oriental
  109. Valliser S.L – membrillo i conserves vegetals, Alt Penedès
  110. Vinagres Badia – vinagres artesans, Pla d’Urgell
  111. Vinya els Vilars – vins amb DO Costers del Segre, Les Garrigues
  112. VITAE Kombucha - begudes fermentades, Barcelonès
  113. Xolís d’Adons – embotit tradicional, Alta Ribagorça

Empreses catalanes participants a l’Espai Ecoteca:

  1. ·Batzachs – vins ecològics i de proximitat, Baix Llobregat
  2. BdeGust – cerveses ecològiques, Anoia
  3. Cerveses Lo Vilot – cerveses ecològiques, Segrià
  4. Joan Grill – vins ecològics DO Penedès, Alt Penedès
  5. La Galeta Artesana – galetes artesanes, Gironès
  6. La Vinyeta – vins ecològics, Alt Empordà
  7. Menjamiques – fruits secs ecològics, Segrià
  8. Oleum Naturale - olis ecològics, Priorat
  9. Vins Algars – vins ecològics, Garrigues