Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia impulsa els productors catalans al Gastronomic Forum Barcelona
Catalunya reforça la projecció del seu sector agroalimentari amb la participació de 120 empreses i una àmplia agenda d’activitats en el marc del Gastronomic Forum Barcelona.
El Rebost de Catalunya dona veu als productors i productes de proximitat, amb més de vint tastos i demostracions que connecten territori, cuina i identitat.
El Rebost de Catalunya, gestionat conjuntament per la Generalitat de Catalunya i les diputacions de Barcelona, Girona i Lleida, serà de nou l’espai dels productors agroalimentaris catalans.
Catalunya serà protagonista del Gastronomic Forum Barcelona 2025, que tindrà lloc del 3 al 5 de novembre al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, en el marc de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025. Des de la Generalitat de Catalunya, a través de Prodeca, s’impulsa la participació agrupada d’empreses agroalimentàries en els espais Catalunya i Ecoteca, amb l’objectiu de reforçar la visibilitat i competitivitat dels productes catalans davant el públic professional del sector.
En total, més de 120 empreses catalanes —organitzades per Prodeca, la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Lleida i Girona Excel·lent— configuren una de les mostres més potents del sector agroalimentari català en fires nacionals.
Una representació diversa del sector agroalimentari català
El proper dilluns, 3 de novembre a les 12 hores, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, visitarà diferents estands de la fira. En aquesta edició, Prodeca acompanya més de 20 empreses catalanes —12 convencionals i 10 ecològiques— que exposaran a l’Espai Catalunya i a l’Espai Ecoteca. Aquesta participació reafirma el compromís del sector català amb la qualitat, la sostenibilitat i la innovació alimentària.
Sessions destacades: la millor cuina del món i el futur de la cuina catalana
El Gastronomic Forum acollirà activitats destacades vinculades a Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025, com la sessió “Per què Catalunya té la millor cuina del món?” (dilluns 3 de novembre, 11 h, Auditori), organitzada conjuntament amb el Departament d’Empresa i Treball a través de l’Agència Catalana de Turisme. En aquesta presentació es donaran a conèixer projectes clau de l’any gastronòmic com Herois del Rebost, El Plat de la Regió Mundial, Gastrosàvies i la ruta Tasta el Grand Tour de Catalunya, amb la participació de representants institucionals i professionals del sector.
També destaca el Simposi de Cuina Catalana (dimecres 5 de novembre, Fòrum Lab, de 10:30h a 18h), un espai de reflexió i debat sobre el present i el futur de la cuina catalana, amb figures com Toni Massanés, Maria Nicolau o Jordi Vilà, que abordaran la transmissió, la prescripció i la identitat d’una cuina viva, contemporània i arrelada al territori, i en què es presentarà la Marca Cuina Catalana a càrrec de la Direcció General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia de la Generalitat de Catalunya.
Entre les sessions més singulars del programa, destaca també el taller “Sabor salvatge”, dedicat a la carn de caça, dirigit pel xef Jordi Vilà (Alkimia*), patrocinat per la Direcció General de Boscos i Gestió del Medi.
El Rebost de Catalunya: el valor del producte i el relat del territori
El Rebost de Catalunya, gestionat conjuntament per la Generalitat de Catalunya —a través del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i Prodeca—, i les diputacions de Barcelona, Girona i Lleida, serà de nou l’espai dels productors agroalimentaris catalans. Enguany, hi tindran lloc més de 20 activitats gastronòmiques i tastos dirigits pels mateixos productors, amb un aforament per a 30 persones per sessió.
El programa ofereix un recorregut per la riquesa i la diversitat del producte català, amb sessions dedicades a vins, olis, carns, embotits, dolços, licors o productes del mar. Les demostracions permetran conèixer històries, tècniques i singularitats de marques de tot el territori, com Vitae Kombucha, Canals i Munné, La Vinyeta, Oleum Naturale, Ànec de l’Empordà o Cuinats Jotri, entre moltes altres. A més, hi haurà tastos temàtics guiats com “El valor dels fruits secs”, “Cervesa i gastronomia de proximitat” o “Tast d’olis d’oliva verge extra de les Terres de Lleida”, que posaran en relleu la connexió entre paisatge, producte i gastronomia.
El Rebost de Catalunya consolida així el seu paper com a punt de trobada entre productor i consumidor professional, un espai on el relat del territori pren forma a través del gust, el coneixement i la proximitat. Cada sessió és una experiència que combina tradició i innovació, i que reafirma el valor del producte català com a element clau de la identitat gastronòmica del país.
Catalunya, un referent internacional en gastronomia i alimentació sostenible
Amb aquesta participació conjunta, Catalunya consolida la seva posició com a referent gastronòmic i agroalimentari a escala internacional, en un any clau per la seva projecció com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025. El Gastronomic Forum serà, així, una plataforma per visibilitzar la riquesa del teixit agroalimentari català i els valors que l’impulsen: sostenibilitat, innovació i arrelament al territori.
Empreses catalanes participants a l’Espai Catalunya:
- 100&Nomore – licors i destil·lats, Vallès Occidental
- A Gust – plats preparats, Pla d’Urgell
- A Mar – conserves gurmet de productes del mar, Maresme
- Agrària de Vallbona de les Monges – oli d’oliva verge extra i productes agrícoles, Urgell
- Aitona Gourmet – fruita gurmet, Segrià
- Albert Puig – elaborats de carn de conill, Lluçanès
- Ànec de l’Empordà – productes derivats de l’ànec, Baix Empordà
- Anècdota – cervesa artesana, Noguera
- Anxoves Callol Serrats – L’Escala – anxoves en salaó i conserves de peix, Alt Empordà
- Aran Codina – embotits i carns artesanes, Vall d’Aran
- Arisfresc – fruita fresca, Pla d’Urgell
- Artesania de la Croqueta – plats preparats, Vallès Occidental
- Artium – vins i caves DO Pla de Bages, Bages
- Avant Va Coop – productes agrícoles, Pla d’Urgell
- Bar-Restaurant Novum – elaboracions gastronòmiques, Urgell
- Bauma de les Deveses – embotits i carns, Berguedà
- Blauver Espirulina – espirulina, Segrià
- Bolets Prades – bolets frescos i deshidratats, Alta Ribagorça
- Ca l’Estevet – embotits artesans ecològics, Alt Penedès
- Cal Pauet – cereals, llegums i carn de xai ecològica, Berguedà
- Cal Sileta – productes gurmet, Urgell
- Cal Toni (elaboradors) – plats preparats i elaborats carnis, Alt Penedès
- Cal Valls – conserves vegetals ecològiques, Pla d’Urgell
- Caldos Huma – caldos naturals, Alta Ribagorça
- Can Bech – melmelades, i salses gurmet, Baix Empordà
- Canals i Munné - vins DO Penedès, Alt Penedès
- Capell – fruits secs, Pla d’Urgell
- Casa Amella - precuinats vegetals, Bages
- Casanovas 1906 – embotits i carns artesanes, Vallès Occidental
- Castell del Remei - vins DO Costers del Segre, Noguera
- Castellmel – mel i productes apícoles, Pla d’Urgell
- Celler Cooperatiu d’Espolla – vins DO Empordà i oli d’oliva verge extra, Alt Empordà
- Cerveses Kibus – cervesa artesana ecològica, Lluçanès
- Coc & Delicatessen – croquetes i canelons gurmet, Maresme
- Consell Regulador Denominació d’Origen Penedès
- Cooperativa La Fertilitat – cereals i llegums, Segrià
- Cucutast – productes gurmet, Pallars Jussà
- Cuick Bases de Cuina Natural – sofregits i picades naturals, Maresme
- Cuinats Jotri / Degusta – plats cuinats, Gironès
- Domenio Wines - vins DO Penedès, Alt Camp
- Eccocivi – vins ecològics i sostenibles, Gironès
- És Pallarès – conserves vegetals i plats preparats, Pallars Jussà
- Escola d’Hoteleria – elaboracions gastronòmiques, Pallars Sobirà
- Foment Agrícola de les Garrigues – fruits secs, Segrià
- Formatgeria Taüll – formatges artesans, Alta Ribagorça
- Formatges Camps – formatges artesans, Pla d’Urgell
- Forn Macià – pa i pastisseria, Pla d’Urgell
- Frisal – fruits secs, Les Garrigues
- Fruita Blanch – fruita fresca i elaborats, Segrià
- Fruits Secs Torra – fruits secs i snacks, Anoia
- Gassó Artesans – galetes i pastisseria gurmet, Vallès Oriental
- Gelicios – gelats artesans, Urgell
- Girona Excel·lent
- Gremi de Bacallaners de Catalunya – productes del mar, Barcelona
- Herbes aromàtiques de la Segarra – infusions i aromàtiques, Segarra
- Herbes de l’Alt Pirineu – infusions i herbes aromàtiques, Pallars Sobirà
- IGP Poma de Girona
- L’Escairador – blat de moro escairat i derivats, Berguedà
- La Dotzena – ous ecològics, Bages
- La Luciernaga – rebosteria artesanal, Baix Llobregat
- La Sobirana Cooperativa – ratafia i licors artesans, La Selva
- La Xiquella de la Vall d’en Bas – formatges artesans, Garrotxa
- Lantxaga - carn de caça, Alt Urgell
- Licorera de la Segarra – licors artesans, Segarra
- Licorera Vall de Boí – licors artesans, Alta Ribagorça
- Licors Moliné – ratafia i licors tradicionals, Ripollès
- Marmitus – croquetes gurmet, Maresme
- Marnuthem – productes gurmet, Pla d’Urgell
- Mas d’en Roy – oli d’oliva i productes gurmet, Noguera
- Mas Fuertes – vins i olis d’oliva, Alt Empordà
- Mas Guri – formatges i làctics, Gironès
- Mas Terricabras – cereals, cigró d’Oristà i ramaderia, Lluçanès
- Masia Empordà – productes alimentaris gurmet, Alt Empordà
- Mel Avi Joan – mel artesanal, Garrigues
- Mont-Corb – embotits i carns, Alt Empordà
- Mooma – sidra i sucs de poma, Baix Empordà
- Mos de Tros – plats preparats, Pla d’Urgell
- Nous Panadés – nous i derivats, Pla d’Urgell
- Nuasets – fruits secs i snacks saludables, Girona
- Oli Arbequí – oli d’oliva verge extra, Pla d’Urgell
- Oli Cometes – oli d’oliva verge extra, Les Garrigues
- Oli Degustus - olis d’oliva verge extra, Les Garrigues
- Olivaba – olives i elaborats gurmet, Les Garrigues
- Or Blanc – sal d’alta muntanya, Alta Ribagorça
- Parc les Olors – plantes aromàtiques, Pla d’Urgell
- Pere Guardiola – vins DO Empordà, Alt Empordà
- Pibernat Alimentària – distribució de productes alimentaris, Garrotxa
- Pomes RibagorSanes – pomes i derivats, Alta Ribagorça
- Pomona – sucs naturals, Pla d’Urgell
- Porté – carns i elaborats artesans, Alta Ribagorça
- Quality Blends – cafè d’especialitat, Alt Penedès
- Radi & Molí de Pomerí – salses, adobs i postres per Horeca, Vallès Oriental
- Raig d’Arbeca – oli d’oliva verge extra, Les Garrigues
- Ratafia Russet – ratafia, Girona
- Sa Tuna Gin – ginebra premium, Baix Empordà
- Salt del Colom – formatges artesans, Berguedà
- Sanmy – begudes refrescants, Vallès Occidental
- Sant Aniol – Aigua Mineral Natural – aigua mineral, Garrotxa
- Sant Lluís – conserves de peix, Garraf
- Shotest – snacks saludables, Segrià
- Soler de n’Hug (Isaac) – carn de xai, vedella, porc i làctics, Lluçanès
- Soler de Preixana – oli d’oliva verge extra, Urgell
- Torrons i Mels Alemany – torrons i mel, Noguera
- Tres Cadires – vins artesans, Les Garrigues
- Tros de Sort – cervesa artesana, Pallars Sobirà
- Tugas Cooperativa Ecològica – productes ecològics i de proximitat, Vallès Occidental
- Tupinet Vall de Boí – melmelades i conserves gurmet, Alta Ribagorça
- Vallflorida Xocolaters – xocolata i pastisseria creativa, Vallès Oriental
- Valliser S.L – membrillo i conserves vegetals, Alt Penedès
- Vinagres Badia – vinagres artesans, Pla d’Urgell
- Vinya els Vilars – vins amb DO Costers del Segre, Les Garrigues
- VITAE Kombucha - begudes fermentades, Barcelonès
- Xolís d’Adons – embotit tradicional, Alta Ribagorça
Empreses catalanes participants a l’Espai Ecoteca:
- ·Batzachs – vins ecològics i de proximitat, Baix Llobregat
- BdeGust – cerveses ecològiques, Anoia
- Cerveses Lo Vilot – cerveses ecològiques, Segrià
- Joan Grill – vins ecològics DO Penedès, Alt Penedès
- La Galeta Artesana – galetes artesanes, Gironès
- La Vinyeta – vins ecològics, Alt Empordà
- Menjamiques – fruits secs ecològics, Segrià
- Oleum Naturale - olis ecològics, Priorat
- Vins Algars – vins ecològics, Garrigues
